banner16

Uzmanlardan "dışarı çıkmayın" uyarısı!

İstanbul başta olmak üzere birçok şehirde sıcaklık 40 dereceye yaklaşacak. Uzmanlar, sıcak havanın sağlığı tehdit edecek seviyede olduğunu belirterek, gerekmedikçe dışarı çıkılmaması konusunda uyarıdı bulundu.  

13 Temmuz 2023
Uzmanlardan "dışarı çıkmayın" uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıların ardından Türkiye, Fas üzerinden gelen sıcak hava dalgasının etkisine girdi.

Marmara, Ege ve Akdeniz'de hava sıcaklığı daha da artacak. Sıcaklığın mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üstüne çıkması bekleniyor.

NTV meteoroloji editörü Dilek Çalışkan "İstanbul'da sıcaklıklar 37-38 dereceye kadar çıkacak. Çanakkale, Balıkesir, Bursa'da İzmir'de 39, Manisa, Aydın, Denizli hattında 42-43'leri bulacak. Antalya'da 43-44, Adana'da 43 dereceler ölçülecek. Bu dereceleri bekliyoruz. Bunlar gölgedeki sıcaklıklar. Eğer siz güneşteyseniz 55 derece civarı hissedeceksiniz" dedi.

Aşırı sıcak ve nemin düşük oluşu, Ege ve Akdeniz bölgelerindeki ormanlık alanlar için yangın tehlikesini beraberinde getiriyor.

Risk grubundakiler dışarı çıkmasın

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de etkili olması beklenen sıcak hava dalgası sebebiyle dikkatli olunması uyarısı yaptı.

Bakan Koca açıklamasında, vücut sıcaklığının 40 derecenin üzerine çıkmasının klinik bir durum olduğuna dikkat çekti. Yaşlıların, çocukların, kalp rahatsızlığı veya tansiyon gibi kronik hastalıklara sahip olanların yüksek risk grubunda olduğunu belirtti. Bakan Koca, hava sıcaklığının yüksek seviyelere ulaştığı saatlerde dışarı çıkılmaması çağrısı da yaptı.

Bazı illerde beklenen hava sıcaklıkları

Ankara : 33

İstanbul : 34

İzmir : 36

Edirne : 40

Çanakkale : 36-39

Muğla : 39

Adana : 41

Antalya : 41

Kayseri : 31

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50