banner16

Tunç Soyer, Ekrem İmamoğlu ile görüşmesini anlattı: Yanlış anlamaları giderdik

"Birbirimizle ilgili eksik, yanlış anladığımız konuları düzeltmiş olduk” 

05 Temmuz 2023
Tunç Soyer, Ekrem İmamoğlu ile görüşmesini anlattı: Yanlış anlamaları giderdik

CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 22 Haziran’da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile gerçekleştirdiği görüşmenin detaylarını anlattı. Soyer, “değişim” kavramından ne anladıklarını konuştukları görüşme için, “Birbirimizi duyup dinlememiz bile çok anlamlı. Aramızdaki iletişim kaybolduğu zaman birbirimizi anlamıyoruz o zaman. Seçimlerden bu yana hiç görüşmemiştik. Birbirimizle ilgili eksik, yanlış anladığımız konuları düzeltmiş olduk” dedi.

Sözcü yazarı Aytunç Erkin’e konuşan Soyer’in açıklamaları şöyle:

“Gayet iyi bir görüşme geçti. Kulis vermemeye çalışıyorum (gülerek). Uzun zamandır görüşmüyorduk. Dolayısıyla bunun eksikliğini ve ihtiyacını duyuyordum. Hem genel bir değerlendirme yaptık hem de görüşmediğimiz süre içinde olan bitenleri konuştuk. Kendisinin değişimden ne anladığı benim değişimden ne anladığım da sohbet konumuzdu. İyi oldu, çok iyi oldu aslında.

"Aramızdaki iletişim kaybolduğu zaman birbirimizi anlamıyoruz"

Birbirimizi duyup dinlememiz bile çok anlamlı. Aramızdaki iletişim kaybolduğu zaman birbirimizi anlamıyoruz o zaman. Seçimlerden bu yana hiç görüşmemiştik. Birbirimizle ilgili eksik, yanlış anladığımız konuları düzeltmiş olduk.

“Toplumun değişim talebi var”

Ekrem Bey'in de benim de birbirimizden bağımsız söylediğimiz değişimdi. Dolayısıyla, kamuoyunun, toplumun böyle bir talebi olduğunu söyleyebilirim. Bu sadece bizim kişisel tespitlerimiz değil. Toplumda böyle bir talep var ve bunun nasıl şekilleneceği nasıl bir yola gireceğini hep beraber göreceğiz.

“Parti, kongrelere kilitlendi”

Şu anda parti, tamamen kongre sürecine kitlenmiş durumda. Bu süreç kendi başına bir şeyi çıkartacak ortaya. O nedenle süreci de etkileyecek bir cümle kurmak istemem. Değişim, değişim… Evet ben içeriğe dair, yönteme dair neler bekliyorum, bunları ifade etmiştim. Kendisinin de ifadeleri var. Ancak şimdilik burada kalmalı ifadeler. Kongre süreci ne çıkartacak. CHP'ye zarar vermek istemem. Değişmeyen tek şey değişim diyelim. Bir bilgi daha aktarayım: İmamoğlu basına kapalı görüşmelerini sıklaştıracak. CHP'nin önde gelen isimleriyle konular masaya yatırılacak.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.