banner16

Otomat firmalarından Şimşek'e çağrı: 1 liraya sakız bile kalmadı, 10-20 liralık madeni paraya ihtiyaç var

Türk lirasındaki değer kaybı ve yükselen enflasyon otomat sektörünü de sıkıntıya soktu.  Otomatların içine artık 1 liraya konacak oyuncak bulunamıyor. 

13 Haziran 2023
Otomat firmalarından Şimşek'e çağrı: 1 liraya sakız bile kalmadı, 10-20 liralık madeni paraya ihtiyaç var

Otomat firmaları, fiyatların artması nedeniyle 1 liraya makinanın içine koyacak oyuncak bulamadığı için sıkıntı yaşıyor. Otomat firması sahibi Ali Emre, 1 liranın sakız ve plastik topun maliyetini bile karşılamadığını belirterek, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e “Daha güçlü, 10-20 lira gibi madeni paralara ihtiyacımız var” diye seslendi.

Türk lirasındaki değer kaybı ve yükselen enflasyon otomat sektörünü de sıkıntıya soktu.  Otomatların içine artık 1 liraya konacak oyuncak bulunamıyor. Otomat üreten bir firmanın sahibi Ali Emre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e şöyle çağrıda bulundu:

“Otomat sektörü durma noktasına geldi. 1 lirayı attığımızda otomattaki sakızlar, toplar maliyetlerini karşılayamayacak duruma gelmektedir. Artık kapsüllerden üretemiyoruz, içine koyacak oyuncak bulamıyoruz. Maliyetlerden ötürü. Artık AVM’de bir çayın bile 20 TL olduğu düşünüldüğünde bu ekonomik dönemde, 1 lira ile ticaret yapmak imkansız hale gelmektedir. Otomat sektöründe pandemi döneminde yaptığımız kalıplar çöpe gitti. Bozuk paraların çoğunun hurda değeri para diğerinden daha yüksek olduğundan çoğu kişi bozuk paralarını hurdaya satıyor. Maliye Bakanı’na seslenmek istiyorum. Daha güçlü, 10 lira- 20 lira gibi madeni paralara ihtiyacımız var.”

Emre, yaşadıkları sorunları Türkiye İhracatçılar Birliği Üyesi Ahmet Erdemli’ye de anlattı. Emre, üretimi durduklarını ve ellerinde kalan oyuncakları artık ihraç etmeye başladıklarını belirterek, “Daha güçlü paralara ihtiyacımız var. 5- 10 lira gibi daha güçlü paralara ihtiyacımız var. 1 lira artık çay parası bile değil” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.