banner16

Erdoğan yeni kabinenin ilk toplantısı ardından konuştu: İşimizin kolay olmadığını biliyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TMO buğday ve arpa alım fiyatları ile Kurban Bayramı tatilini açıkladı. 

06 Haziran 2023
Erdoğan yeni kabinenin ilk toplantısı ardından konuştu: İşimizin kolay olmadığını biliyoruz

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 28 Mayıs'taki Cumhurbaşkanı seçiminin ardından yeni üyeleriyle ilk toplantısını yaptı. Toplantının ardından konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli maaşlarının ve bayram ikramiyelerinin Kurban Bayramı'ndan önce yatırılacağını söyledi. Bayram tatilinin ise 9 güne çıkarıldığını duyuran Erdoğan, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin buğday ve arpa alım fiyatlarını da açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı, saat 15.10'da başladı; 19:20'de sona erdi.  Kabine toplantısının ardından Erdoğan açıklama yaptı. Seçimlerin ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda 'Göreve Başlama Töreni' düzenleyen Erdoğan, törene katılan bazı devlet başkanlarını konuşmasında hatırlattı. "Adeta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nu andıran manzaranın görmesini bilenler için pek çok anlamı vardır" diyen Erdoğan, muhalefete de seslendi. 

Anayasa değişikliği hakkında da konuşan Erdoğan, "Seçimlerden önce gündeme getirdiğimiz Anayasa değişikliği teklifimizi Meclis'in taktirine yeniden sunacağız" ifadelerini kullandı. Erdoğan'ın açıklamalarından önce çıkanlar şöyle:

"Her seçimden sonra esas gündemimize geri döndük"

"Seçim sürecini suhuletle tamamladık. Milletimiz rekor bir katılımla iradesine geleceğine sahip çıktı. Elde ettiğimiz tarihi başarıyla 17. seçim zaferine imza atmış olduk. Seçimi tüm Türkiye kazanmıştır. Asırlık hedeflerimize kast eden odaklar dışında seçimlerin kaybedeni yoktur. Seçimler gelir geçer. Asıl mesele devletimizin birliği, bütünlüğü ve geleceğidir. Sandıktan çıkan iradeye teslim olduk. Her seçimden sonra esas gündemimize geri döndük. 

"Türkiye için çalışmayı sürdüreceğiz"

Adeta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nu andıran manzaranın görmesini bilenler için pek çok anlamı vardır. 

Muhalefetin hatalarından ders alarak özellikle vatanımızın bekası konularında artık daha hassas davranmasını, daha Türkiye eksenli yaklaşım benimsemelerini umut ediyoruz.

Bundan sonra da adaletten sapmayacak, kuşatıcı bir tavırla Türkiye için çalışmayı sürdüreceğiz.

"Yeni kabinemizin işinin kolay olmadığını biliyoruz"

Bizim anlayışımızda devamlılık esastır. Maziden atiye kurduğumuz köprünün belirleyici unsuru muhafazakar devrimciliktir. Bulunduğumuz görevleri bayrak yarışı olarak gördük. Bizler de emaneti bizden sonrakilere teslim edeceğiz.

Yeni kabinemizin işinin kolay olmadığını biliyoruz.

Seçim döneminde bol keseden boş vaat dağıtanlar gibi olmadık. Milletimize neyi söz verdiysek göreve geldiğinde gerçekleştirmeye gayret ettik. Tam 17 kez milletimizin taktirini kazandık. 

Yeni Anayasa açıklaması

İstikrar ve güvenle Türkiye Yüzyılı'nı inşa edeceğiz. Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulmasından, toplumun temel direği olan ailenin sapkın akımlara karşı korunmasına kadar her türlü adımı atacağız.

Seçimlerden önce gündeme getirdiğimiz Anayasa değişikliği teklifimizi Meclis'in taktirine yeniden sunacağız.

Cudi'de, Gaber'da, Tendürek'te, Besler Dereler'de yine biz olacağız. 

Enflasyon ve hayat pahalılığı 

Toplam 650 bin deprem konutu yaparak depremzedelerimizi yeni yuvalarıyla buluşturacağız. 

Enflasyon kaynaklı hayat pahalılığı ve fahiş fiyat sorununu tüm boyutlarıyla milletimizin gündeminden çıkarmakta kararlıyız.

Ülkemize sığınan kardeşlerimizin güvenli, gönüllü ve onurlu bir şekilde dualarını da alarak ana vatanlarına dönüşlerini de teşvik edeceğiz.

Tahılda taban fiyatlar

TMO'nun 2023 yılı buğday ve arpa fiyatlarını belirledik. Toprak Mahsulleri Ofisimizin alım fiyatlarını ekmeklik buğdayda ton başına 8 bin 250 lira; arpada ise 7 bin lira olarak kararlaştırdık. Üreticilerimize buğday için ton başına bin lira arpa için ton başına 500 lira hububat üretim birimi destek olarak verilecektir.

Bayram tatili 9 gün

Emeklilerimizin maaşlarını ve bayram ikramiyelerini kurban bayramı öncesi ödeyeceğiz. Kurban Bayramı 9 gün bayram tatili olacak."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.