banner16

Kartal Belediyesi Hatay’da 225 bin kişilik yemek dağıttı

Hatay’ın Defne ilçesinde Kartal Belediyesi, bugüne kadar yaklaşık 225 bin kişilik sıcak yemek ikramında bulundu. 

18 Nisan 2023
Kartal Belediyesi Hatay’da 225 bin kişilik yemek dağıttı

Türkiye’yi derinden sarsan ve 11 ili etkileyen depremin yaraları sarılmaya çalışılırken, Kartal Belediyesi de büyük yıkım yaşayan Hatay’a yardımlarını sürdürüyor. Depremin yıkıcı etkisinin yaşandığı Hatay’ın Defne ilçesinde Kartal Belediyesi, bugüne kadar yaklaşık 225 bin kişilik sıcak yemek ikramında bulundu. Büyük yıkım yaşayan bölgeye gerek gıda kolisi, malzeme, gerekse kitap ve kırtasiye desteğinde bulunan, çocuk şenliği düzenleyerek moral veren Kartal Belediyesi ekipleri, sıcak yemek dağıtımıyla da depremzedelere desteğini sürdürüyor. 

Sadece Şehir Merkezi Değil, Köylere de Ulaşılıyor

Kartal Belediyesi tarafından kurulan Gıda Bankası ve Aşevi, Hatay’da depremzedelerin sıcak yemek ihtiyacını karşılamaya devam ediyor.  Kartal Belediyesi Hatay Afet Koordinasyon Merkezi’nde pişirilen yemekler; sabah, öğle ve akşam olmak üzere ekiplerce belirlenen noktalarda depremzedelere ikram ediliyor. Belirlenen yemek dağıtım noktaları, sadece şehir merkezinde değil, ulaşımın zor olduğu köylere ulaşarak depremzedelerin ihtiyacı karşılanıyor. Depremden etkilenen Hatay’da, Kartal Belediyesi tarafından bu güne kadar yaklaşık 225 bin kişilik sıcak yemek dağıtımı gerçekleşti.

“Yaralarımızı Sarmaya Devam Edeceğiz”

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Gıda Bankası ve Aşevi projesinin hayata geçirilmesinde en önemli nedenlerden birinin bu tarz afetlerde, sıcak yemek ihtiyacının karşılanması olduğuna dikkat çekerek; “Gıda Bankası ve Aşevi’ni kurduğumuzda, özellikle afetlerde bizler için çok önemli olduğunu daha önce de ifade etmiştik. Hatay’da yaşanan felaket bunu bir kez daha gösterdi. Depremde kaybettiğimiz tüm canlarımızı rahmetle anıyor, yaralılarımıza acil şifa diliyoruz. Yaralarımızı hep beraber sarmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50