banner16

AKP-HÜDA PAR görüşmesinin ardından Yapıcıoğlu'ndan açıklama

AKP heyeti, HÜDA PAR Genel Merkezini ziyaret etti. 

13 Mart 2023
AKP-HÜDA PAR görüşmesinin ardından Yapıcıoğlu'ndan açıklama

AKP ile Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) arasındaki 'ittifak' görüşmelerinin ikinci toplantısının ardından yapılan açıklamada, seçimlere birlikte girme konusunda 'prensipte problem' olmadığı duyuruldu. Detayların kamuoyu ile daha sonra paylaşılacağı aktarılan açıklamada, HÜDA Par'ın Erdoğan'a daha önce de destek vereceğinin duyurulduğu hatırlatıldı. 

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz HÜDAPAR Genel Merkezini ziyaret etti. Kurtulmuş ve Yavuz, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile görüştü. HÜDA PAR, sosyal medya hesabından AKP ile görüşmelerine ilişkin fotoğrafları, "Partimiz heyeti ile Ak Parti heyeti arasında Genel Merkezimizde görüşmeler başladı. Hayırlara vesile olsun. " notuyla servis etti. 

Görüşmenin ardından AKP'li Kurtulmuş ile HÜDA PAR lideri Yapıcıoğlu açıklama yaptı. Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Hiç şüphesiz ittifak içinde olan partilerin her birisinin ayrı bir kurumsal kimliği, her birisinin parti programı ve siyasi fikirleri var. Ama hepimizi ortak noktaya getiren ilkelerimizdir. Görüşmelerime devam ettik. Önümüzdeki günlerde bu belli bir noktaya gelecek, kamuoyu ile paylaşılacak.

Yeniden güçlü bir Türkiye'yi inşa etmek ideali etrafında buluşmak. Erdoğan'ı yeniden seçmek ve onunla birlikte olan partileri Parlamento'ya taşıyabilmektir. Önümüzdeki günlerde görüşmelerimiz netleşecek. Sizlerle paylaşılacaktır. Cumhurbaşkanımıza açıkladıkları destekten dolayı teşekkür ediyoruz."

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu şöyle konuştu:

"Sayın Erdoğan'a destek vereceğimizi ilan etmiştik. Tavrımızı açıkladık. Parlamento seçimlerine birlikte girme konusunda prensip olarak bir problem yok ama detaylarda bir netleşme yok."

"Müzakereler devam ediyor"

Bir muhabirin "Partiniz için bugünden itibaren Cumhur İttifakı'nın bir parçasıdır diyebilir miyiz" sorusuna HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Müzakereler devam ediyor " şeklinde yanıt verdi. 

Ömer Çelik teşekkür etti 

Öte yandan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, görüşme öncesinde, "HÜDAPAR'ın sayın Cumhurbaşkanımızın adaylığını destekleyeceklerini dair açıklamalarından ötürü kendilerine teşekkürlerimizi iletiyoruz" diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.