banner16

İzmir’de TOKİ kavgası

TOKİ Karşıyaka Mavişehir’de imar planlarında rekreasyon alanı ve açık spor alanı olan iki farklı alanı satışa çıkarttı. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ekibini yanına alarak Ankara’ya gitti. 

09 Temmuz 2020
İzmir’de TOKİ kavgası

İzmir’in emlak değeri en yüksek yerleri arasında bulunan Karşıyaka Mavişehir’de bulunan iki farklı büyüklükteki alanın satışı için TOKİ harekete geçti. Ankara’da yapılan ihalede, imar planlarında “rekreasyon alanı” olan Mavişehir Vilları’nın önündeki 21 dönüm arazi 21 milyon TL’ye satışa çıkartıldı. Hemen yakınında bulunan TOKİ’nin satış ofisinin bulunduğu imar planlarında “açık spor alanı” olan arazi ise 15 milyon TL’ye satışa çıkartıldı.

Daha önce TOKİ’nin Karşıyaka’da imar planlarında “belediye hizmet alanı” olmasına rağmen sattığı yeri 24 milyon TL’ye satın alan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay kurmaylarıyla birlikte Ankara’ya gitti. Tugay’a İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Hukuk Komisyonu Başkanı Murat Aydın ile Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Yıldırım eşlik etti. Ekip ihaleyi yakından takip ederken ihaleye girmek isteyenleri de yerinde bilgilendirdi.

SATILAMAZ…

Egedesonsöz’e konuşan Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Mavişehir’de rekreasyon alanlarını, spor alanlarını sanki imarlı yerlermiş gibi satıyorlar. Biz buna karşıyız. Karşıyaka halkı, kamuoyu da bundan rahatsız. Daha önce de ‘bunu yapan karşısında bizi bulur’ demiştik. Aynı noktadayız. Yarısı denizin içinde olan rekreasyon alanını nasıl satarsınız? Burası belediyeye devredilmelidir. Halka açık alanlar satılamaz. Biz, belediye olarak bu ihaleye öncelikli olarak gözlemci olarak geldik. Duruma bakacağız. Kendimizi, bölgeyi ve çekinceleri anlatacağız. İhaleye girmek isteyenlerin, almak isteyenlerin olduğunu gördük. Bu alanlar kamuya terk edilmeli, insanlara bırakılmalıdır. Rekreasyon alanını alan yarın denizi doldurarak inşaata başlayabilir” dedi.

Başkan Tugay özellikle rekreasyon olanı olarak görünen yerin satışını yakından takip ettiklerini söylerken yüzde 25’i peşin gerisinin taksitli ödeme imkanı olmasının kendileri için avantajlı olduğunu söyledi. Tugay, ihaleden burayı alıp halkın kullanımına tahsis edebileceklerini de vurguladı.

Öte yandan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de ihaleyi yakından takip ettiği öğrenilirken Emlak İstimlak Daire Başkanı Haluk Karabulut’u da Ankara’ya gönderdiği öğrenildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.