banner16

Selçuk Özdağ: İktidar seçimi yapamayacaksa istifa etsin

"Zamanında yapılacak bir seçimde zaten çekip gidecek bir iktidar, şayet, eğer ki 'ben bu rutini beceremem, yapamam' diyorsa, yapması gereken tek şey hemen bugün istifa etmektir." 

13 Şubat 2023
Selçuk Özdağ: İktidar seçimi yapamayacaksa istifa etsin

Kahramanmaraş merkezli 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından siyasi kulislerde, seçimlerin ertelenmesi ihtimali konuşulmaya başlandı. Muhalefet kulislerinde, AKP-MHP ittifakının seçimi erteleme hazırlıkları yapıldığı, anayasadaki kimi muğlak ifadelerin değerlendirilmeye alındığı iddiaları konuşuluyor.

AKP kurucularından eski Meclis Başkanı Bülent Arınç da "amayasalar kutsal metinler değildir" diyerek seçimlerin ertelenmesi çağrısında bulundu.

Seçimlerin ertelenmesi tartışmalarına tepki gösteren Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ ise, iktidarı istifaya davet etti.

Özdağ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ülkemiz büyük bir afet felaketi ile boğuşuyor. Binlerce vatan evladı vatandaşımızı kara toprağa verdik ve maalesef vermeye de devam ediyoruz. İlk v tek önceliğimiz milletimizin yardımına koşmak, acılarını dindirmek ve bütün bir ülke olarak onlara yalnız olmadıklarını göstermektir. Ve hiç şüphe yok ki bu aziz millet kendisini kaderine terk edenlere inat hep olduğu gibi küllerinden doğmasını bilecektir. Civanmert ve diğerkamlığı tartışılmaz milletimiz daha depremin ilk gününden itibaren bunu ispat etmiştir. Ve fakat maalesef iktidar mahfillerinden kulaklara fısıldanan bir dedikodu ile asli gündemimiz zehirlenmek istenmektedir. Nedir o? Evet seçim. Milletimizin acı günlerinde seçim mi konuşulur propagandasının zeminini oluşturmak için kurulan bu tezgaha gelmeyeceğiz.Ülkemiz büyük bir afet felaketi ile boğuşuyor. Binlerce vatan evladı vatandaşımızı kara toprağa verdik ve maalesef vermeye de devam ediyoruz. İlk v tek önceliğimiz milletimizin yardımına koşmak, acılarını dindirmek ve bütün bir ülke olarak onlara yalnız olmadıklarını göstermektir. Ve hiç şüphe yok ki bu aziz millet kendisini kaderine terk edenlere inat hep olduğu gibi küllerinden doğmasını bilecektir. Civanmert ve diğerkamlığı tartışılmaz milletimiz daha depremin ilk gününden itibaren bunu ispat etmiştir. Ve fakat maalesef iktidar mahfillerinden kulaklara fısıldanan bir dedikodu ile asli gündemimiz zehirlenmek istenmektedir. Nedir o? Evet seçim. Milletimizin acı günlerinde seçim mi konuşulur propagandasının zeminini oluşturmak için kurulan bu tezgaha gelmeyeceğiz." dedi.

"Beceremezlerse istifa etsinler"

Özdağ, şöyle devam etti:

"Millet olarak deprem felaketini yaşadığımız bu günlerde, seçim gibi bir gündemimiz olamaz. Bu Anayasanın yapılmasını zorunlu ve görev kıldığı bir rutindir sadece. Söz konusu rutin zamanı gelince ifa edilecektir. Yaralarımızı da saracağız söz konusu bu rutini de aradan çıkaracağız. Zamanında yapılacak bir seçimde zaten çekip gidecek bir iktidar, şayet, eğer ki ‘ben bu rutini beceremem, yapamam’ diyorsa, yapması gereken tek şey hemen bugün istifa etmektir. Bunun için büyük gayretlere gerek yok. Az biraz milletimize saygı gösterip iki satır yazı yazması kafidir. Hem bu sayede aziz milletimiz beceriksiz ve art niyetli bu iktidardan biran önce yakasını kurtarmış olacağı gibi, deprem başta olmak üzere sebep olup büyüttükleri tüm felaketlerden de azade kalmış olacaktır. Aziz Türk milleti sahipsiz değildir. Bu millet zifiri karanlıkta ona yol gösterecek nice isimsiz kahramanı bağrında taşımaktadır. Kimse ben gidersem devlet çöker ben olmazsam siz de olmazsınız diyerek bu aziz milleti küçümsemesin. Herkes haddini ve hududunu bilsin."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50