banner16

Eren Erdem canlı yayında açıkladı: Çok büyük bir kıtlık geliyor, vatandaş ekmek bulamayacak

Çiftçinin buğday taban fiyatlarının 8 TL olmasını beklediğini aksi halde ekim yapılmayacağını aktaran CHP’li isim “Bu durumda ekmek fiyatlarında çok ciddi yükselişler söz konusu hükümet derhal adım atmalı kıtlık kapıda” dedi. 

04 Haziran 2022
Eren Erdem canlı yayında açıkladı: Çok büyük bir kıtlık geliyor, vatandaş ekmek bulamayacak

Flaş Haber TV’de Millet Masası programında çarpıcı açıklamalar yapan Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem, çok büyük bir buğday krizinin kapıda olduğuna işaret etti. Çiftçinin buğday taban fiyatlarının 8 TL olmasını beklediğini aksi halde ekim yapılmayacağını aktaran CHP’li isim “bu durumda ekmek fiyatlarında çok ciddi yükselişler söz konusu hükümet derhal adım atmalı kıtlık kapıda” dedi. 

“KIRILMA ANI HÜKÜMET PROGRAMININ OKUNDUĞU GÜN OLACAK”

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem, yıkıma uğrayan ekonomik ve sosyal hayatın Millet İttifakı iktidarında nasıl toparlanacağını açıkladı. Yeni hükümetin iktidara gelir gelmez atacağı bir dizi reform adımının Türkiye’ye nefes aldıracağını belirten CHP Parti Meclis Üyesi “Bizim için kırılma anı hükümet programının okunduğu gün olacak. O günden sonra çok hızlı bir şekilde Türk lirasına geçiş olacak” dedi. 

2-6 AY ARASINDA HİSSETMEYE BAŞLAYACAĞIZ

Millet İttifakı’nın hükümetinde adım adım yargı reformu, istikrarlı ekonomi programı, yeni anayasa ve yeni yasalarla birlikte ekonomiye güvenin artacağını savunan CHP’li Erdem “Bizim için kırılma anı hükümet programının okunduğu gün çok hızlı bir şekilde Türk Lirasına geçiş olacak. Hızlı bir şekilde gerçekleşecek. Ben Millet İttifakı iktidarında adım adım yargı reformu, istikrarlı bir ekonomi programı, anayasa geçtikçe bunların hissedilebilir hale gelmesini 2 ila 6 ay içinde gerçekleşeceğini düşünüyorum” dedi. 

Türkiye’nin bugün yaşadığı ekonomik sorunların kaynağının likidite krizi olduğunu belirten CHP’li Erdem,  “Döviz ihtiyacından kaynaklı bir kriz yaşıyoruz ve sorun şu ki ihtiyacımız olan döviz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bankalardaki hesaplarında var bu insanlar paraya güvenmedikleri için dövizini satmıyorlar güveni artırdığınızda dövizini satacak ve TL’ye geçecek insanlar bu ekonominin doğasında var” diye konuştu. 

Ekonomi yönetiminin faiz politikasını ve Merkez Bankası’nın para politikalarını hedefine alan CHP Parti Meclis Üyesi “Böyle borçlanarak yüksek faiz ödeyerek para basarak siz bu işi toparlayamazsınız” ifadesini kullandı. 

MERKEZ BANKASI SON TOPLANTISINDA SEÇİM TARİHİNİ AÇIKLADI

Öte yandan Merkez Bankası’nın son politika faizi kararını yorumlayan CHP’li Erdem, çarpıcı bir iddiada bulundu. Eren Erdem, “Merkez Bankası faiz kararı açıklamadı, erken seçim açıkladı” dedi ve iddiasını şu şekilde dile getirdi; 

“Normalde ne beklemeliyiz? Para politikaları kurulu piyasayı analiz edecek Türk lirasını koruma adına bir faiz kararı açıklayacak vesaire… Ama artık para politikaları kurulu faiz kararı açıklamıyor. Siyasi bülten yayınlıyor mesela son bülteninde aslında bire bir seçim tarihi açıklaması yaptı. 

“Ben yakın çevremle konuyu şöyle değerlendimiştim; “Arkadaş eğer faiz artırımına giderse Amerikan Merkez Bankası’nı (FED) bahane eder yani o ‘Nas’ diye kendini sabitlediği yerde manevra yapabilir. Der ki ‘Amerikan Merkez Bankası arttırdı kardeşim biz de artırmak durumunda kaldık” 

“Şunu söylemeye çalışıyorum faiz artırılasaydı seçim zamanında olurdu, pas geçerse de Kasım’da olur. Neden? Pas geçerse bu hükümetin bir kış daha görme şansı kalmayacak.”  

"BUĞDAYDA KORKUNÇ GERÇEK ÇİFTÇİ EKMEYECEK"

Programda buğday üreticilerinin sorunlarına da yer veren Eren Erdem, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun ‘buğdayda taban fiyat 8 TL olmalı sözlerini de değerlendirdi. 

CHP’li Erdem,  “Ahmet Davutoğlu buğdayın taban fiyatı 8 lira olmalıdır diyor. Çok doğru, buğday üreticisi diyor ki; “Biz 7 TL’nin altında taban fiyat olursa biz ekmeyiz diyor. 6,5 TL’de kafa kafaya çıkarız 7 TL olursa biraz kazanırız ama 8 olursa tamam biz hiç olmazsa çoluğumuzun çocuğumuzun okul masrafını karşılayabiliriz. Peki buğday 8 TL olursa ekmeğin fiyatı ne olacak? En az 5 lira olacak. Şimdi bu çözüm müdür? Çözümdür ama bu şartlarda çözümdür!” dedi. 

"BİZİM İKTİDARIMIZDA TABAN FİYAT 3 LİRA BİLE OLSA ÇİFTÇİ KAZANACAK"

Millet İttifakı iktidarında geçici çözümler olmayacağını savunan CHP’li Eren Erdem,  “Biz iktidara geldiğimizde o gün Ahmet Bey’in şu şekilde açıklamalar yapacağına eminim. Türk lirasının değerini arttırmak. O zaman siz buğdayın taban fiyatını 3 TL yapsanız bile çiftçinin cebine para kalacak” diye konuştu ve ekledi;  

“Ama bugün ana muhalefet lideri dahil tüm liderler çiftçinin taban fiyatını yükseltmesini savunmak durumunda kalıyor. Çünkü kıtlık geliyor, bu bir mecburiyet! Kıtlık olmasın diye bunu söylemek durumundayız. Kıtlığı mı tercih edeceğiz bunu mu tercih edeceğiz. Çünkü paramız değersiz. Şu anda bu hükümetin seferberlik ilan etmesi lazım. Aksi takdirde buğday kriziyle karşı karşıyayız.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.