banner16

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Estetik kaygıların hemen en başında gelen saç kaybı sorunları, yeni bir sektörün de doğmasını gerektirmiş ve saç ekimi işlemleri ile bu alandaki ihtiyaç karşılanmaya çalışılmıştır.  Saçlar, hormonal dengesizlikler, menopoz, bazı ilaç kullanımları, psikolojik nedenler, vücutta bazı mineral ve vitaminlerin eksikliği gibi bazı nedenlerle dökülebilmektedir. 

26 Mayıs 2022
Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Estetik kaygıların hemen en başında gelen saç kaybı sorunları, yeni bir sektörün de doğmasını gerektirmiş ve saç ekimi işlemleri ile bu alandaki ihtiyaç karşılanmaya çalışılmıştır.  Saçlar, hormonal dengesizlikler, menopoz, bazı ilaç kullanımları, psikolojik nedenler, vücutta bazı mineral ve vitaminlerin eksikliği gibi bazı nedenlerle dökülebilmektedir.

Saç dökülmesi tüm yaş ve cinsiyetlerde görülebilir. Günde 80 ilâ 100 saç telinin dökülmesi normal sayılmaktadır. Ancak bundan daha çok ve süreklilik kazanan saç dökülmeleri arkasında ciddi problemlerin varlığına da işaret edebilmektedir. Bu nedenle bu konuda bir uzmana danışmak en doğru hareket olacaktır. Ancak bu aşamadan sonra saç ekimi işlemine karar verilebilmektedir.

Saç Ekimi İşlemi Nasıl Yapılır?

Saç ekimi fiyatları işlemi enseden ya da vücudun diğer bölgelerinden alınabilen saç köklerinin baş bölgesinde oluşan açıklıklara ekilmesi ile gerçekleştirilmektedir. Bu işlem yapılmaya başladığı ilk günden bu yana büyük gelişmeler göstermiş ve farklı teknikler oluşturulmuştur. Bunlardan ilki FUT yani Foliküler Ünite Transplantasyonu, diğeri ise FUE yani Foliküler Ünite Enstraksiyonu’dur. En iyi saç ekimi işlemi, hastanın bünyesel farklılıklarına göre sorununa yönelik doğru yaklaşımla doğru yöntemi seçmeye bağlıdır.

Saç Ekimi Yöntemleri Uygulama Şekilleri Nelerdir?

FUT yöntemi enseden bir kesiyle alınan saç derisindeki köklerin ön tarafta bulunan boşluklara yerleştirilmesi ile gerçekleştirilir. Bu yöntemde ense bölümünde kesi yapıldığı için iz kalmaktadır. FUE yönteminde ise kesi yapılmamaktadır. Saç kökleri tek tek çıkarılarak öndeki boşluk bölgelere yerleştirilmektedir. Bu nedenle ense kısmında iz kalması söz konusu değildir.

Saç ekimi işlemlerinde günümüze gelindiğinde yeni bir yöntem karşımıza çıkmaktadır. PRP yöntemi olarak adlandırılan bu yöntemde kan hücrelerinden elde edilen bir solüsyonla ekim yapılan saç kökleri güçlendirilmekte ve yeni saç kıllarının çıkması desteklenmektedir.

Saç Ekimi Nerede Yapılmaktadır?

Lokal anestezi altında yapılan ve hijyenik koşulların çok önemli olduğu saç ekimi işlemi mutlaka hastane şartlarını oluşturmuş, tıbbi yeterliliklerin ve hizmetlerin sağlandığı ve mutlaka konusunda uzman doktorların bulunduğu merkezlerde yapılmalıdır. Bu nedenle uygulama yaptırılacak yerin çok iyi araştırılması, hasta için en uygun, en iyi saç ekim merkezi seçilmesi gerekmektedir.

Saç ekimi kolay bir işlem gibi görünse de aslında ameliyathane koşulları altında yapılması gereken bir uygulamadır. Bu nedenle merdiven altı diye tabir edilebilecek yerlerde ya da bu koşulları sağlamamış merkezlerde yapılması ölümcül bile olabilecek sonuçlar doğurmaktadır. Bu işlem tıbbi bir işlemdir ve kuaför ya da uzmanlığı olmayan estetik merkezlerinde uygulattırılması doğru değildir.  

Saç Ekimi İşlemi Kaç Seansta Tamamlanır?

Bu işlem günlük bir işlem olmasına karşın 6 ilâ 8 saate varan uzun süreler içinde bitmektedir. İşlem lokal anestezi altında yapılır ve hastanın işlem sırasında herhangi bir acı ya da ağrı duyması söz konusu değildir. Bu süre, hastanın tıbbi hikayesine ve ekim yapılacak yerin büyüklüğüne bağlı olarak değişmektedir.

Hastanın operasyon sonrası mutlaka dinlenmesi ve önerilen ilaçları kullanması gerekmektedir. Bu nedenle duruma bağlı olarak bir ilâ birkaç gün istirahat verilebilir. Ekim yapılan bölgenin operasyon sonrası mutlaka korunmaya alınması, bir süre yıkanmaması, yatma şekline dikkat edilmesi çok önemlidir. Bazı durumlarda saç ekimi yapılan bölgede şişlik ya da ödem oluşabilmektedir. Ancak bu geçici bir durumdur.

Saç ekim işlemi birkaç saat içinde gerçekleştirilmiş olsa da operasyon sonrası alınacak tedbirler ve günlük hayata geri dönüş süresi göz önüne alındığında bu işlemin tam olarak başarılı sayılabilmesi için en azından bir hafta çok dikkatli olunmalıdır.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50