banner16

TURKOVAC’ın ilk sevkiyatı yapıldı

Urfa’da üretilen TURKOVAC'ın 150 bin dozu, Ankara’daki Halk Sağlığı Merkezlerine gönderildi. 

24 Aralık 2021
TURKOVAC’ın ilk sevkiyatı yapıldı

‘Acil kullanım onayı’ alan yerli koronavirüs aşısı TURKOVAC'ın ilk sevkiyatı gerçekleştirildi.

Dün, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da katılımıyla Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlenen programla aşıların üretimine başlanmıştı. Törene AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da çevrimiçi olarak katılmıştı.

Üretilen ilk 150 bin doz aşı için tesiste tören düzenlendi. Paletlerle özel olarak tasarlanmış kamyona taşınan aşıların Ankara'da bulunan Halk Sağlığı Merkezlerine ait depolara gideceği belirtildi.

Öte yandan TÜSEB'e bağlı Türkiye Aşı Enstitüsünün başkanı Prof. Dr. Ateş Kara, bugün gazetecilere yapılan tanıtımda, aşının acil kullanım onayı almasıyla ilgili olarak, “Daha önce aşı olmuş kişilerin cevaplarını değerlendirdik. Farklı yöntemler kullanıldı. Antikor oluşturmuş kişilerin durumu değerlendirildi. Bütün bilgilerle acil kullanım onayı otoritesine sunuldu. Aşımızın yaygın kullanımına izin verilmiş oldu” dedi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), TURKOVAC'a ilişkin faz 3 çalışma sonuçlarının ve bilimsel verilerin kamuoyu ile paylaşılması gerektiğine dikkat çekerek, “Bakanlığı kamuoyunu aydınlatma sorumluluğunu yerine getirmeye çağırıyoruz” açıklamasında bulunmuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50