banner16

Sosyal medya fenomeni Murat Övüç hakkında hapis cezası istemi

 

12 Haziran 2020
Sosyal medya fenomeni Murat Övüç hakkında hapis cezası istemi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medya fenomeni Murat Övüç hakkında, 'halkı kin düşmanlığa tahrik veya alenen aşağılama' suçundan 9 aydan 1 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

İddianamede, Murat Övüç'ün Instagram hesabından ABD'de magazin dünyasının öne çıkan isimlerinden Kim Kardashian'ın sözlerine yönelik Ermenilerle ilgili bir paylaşım yaptığını anlatılarak, Övüç'ün 'halkı kin düşmanlığa tahrik veya alenen aşağılama' suçundan cezalandırılması istendi. İddianame, İstanbul 14. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

'KENDİ ÜLKEMDEKİ ERMENİLERE KARŞI SÖYLEMEDİM'

Hakkında başlatılan soruşturma kapsamında ifade veren Övüç, "Kendi ülkemdeki Ermeni vatandaşlarımıza karşı kesinlikle böyle bir söylemim yoktur. Zaten daha sonra da bu hususta sosyal medyada bazı çevrelerin konuşmalarımı çarpıtmış olmaları sebebiyle beyanatta bulundum. Atılı suçlamaları kabul etmiyorum. Hakkımda takipsizlik kararı verilmesini talep ediyorum" demişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.