banner16

Sahil Kılınçlı'da su sorunu, Antalya Büyükşehir'in çalışmasıyla son buldu

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kaş ilçesi Sahil Kılınçlı Mahallesi’nde yaşanan içme suyu sıkıntısını, açtığı 400 metrelik sondaj kuyusu ile çözdü. Açılan sondaj kuyusu, içme suyu yanında bölge halkının tarımsal sulama ihtiyacının karşılanmasına da katkı sağlayacak. 

29 Haziran 2020
Sahil Kılınçlı'da su sorunu, Antalya Büyükşehir'in çalışmasıyla son buldu

Kaş ilçesi'nin Sahil Kılınçlı Mahallesi’nde bulunan mevcut sondaj kuyusunun ihtiyaca cevap verememesi ve kullanılamayacak durumda olması üzerine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in talimatı ile ASAT Genel Müdürlüğü, sorunun çözümü için harekete geçti. ASAT Su Şebeke ve Arıtma Tesisleri Dairesi Başkanlığı, yürüttüğü çalışma ile bölgeye 400 metre derinliğinde yeni bir sondaj kuyusu açtı. 

TARIMSAL SULAMAYA KATKI 

ASAT ekipleri tarafından açılan yeni sondajdan saniyede 7 litre verimle su temin edilmeye başlandı. ASAT yetkilileri, elde edilen suyun bölge halkının içme suyu ihtiyacını karşılamakla ile birlikte tarımsal sulama ihtiyacının giderilmesine de katkı sağlayacağını belirtti. Çalışmadan duydukları memnuniyeti ifade eden Sahil Kılınçlı Mahallesi Muhtarı Mustafa Kiriş, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve ASAT yetkililerine teşekkür etti. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50