banner16

Dikkat! Gıda takviyesine talep sahteciliği artırdı

Salgın döneminde bağışıklığını güçlendirmek isteyen vatandaşlar gıda takviyesi ürünlerine yöneldi. Ancak internetten yapılan alışverişin artmasıyla sahtecilik de yaygınlaştı. 

26 Haziran 2020
Dikkat! Gıda takviyesine talep sahteciliği artırdı

KOVID-19 salgını döneminde gerek bağışıklığın güçlendirilmesi, gerekse beslenmeye yönelik olan endişeler gıda takviyesi ürünlere talebi artırdı.

Sektörde, eczaneler dışında ancak Tarım ve Orman Bakanlığı kontrolünde internet üzerinden satılabilecek ürünler olmasına rağmen bu tür ürünlerin alışveriş sitelerine kadar yayıldığı görüldü.

İthalatçı ve üretici firmaların internet siteleri üzerinden satışı kontrol altına alma çabasına karşılık iskontolu ürünlerin bazı son satıcılar tarafından düşük fiyatlarla satılmaya başlandığı belirtildi. Yetkililer internet üzerinden yapılan alışverişin artmasıyla sahtecilik yanında usule uygun olmayan satışların ve fiyat bozucu kampanyaların da devreye girdiğini belirtiyorlar.

Sektör yetkilileri son dönemde firmaların son satış noktasına indirim unsuru olarak verdiği ürünlerin internette pazar satış fiyatından daha düşük fiyatla satıldığı, hatta bazı ithalatçı firmaların yan şirket kurarak internet satışına başladığı belirtildi. Diğer yandan, bu tür ürünlerin kontrolsüz kullanımına yönelik endişe de oluştu. Hekim ya da eczacı gibi sağlık personeli çalışanlarının tavsiyesiyle kullanılması gereken ürünlerin, internet üzerinden çoğu yanıltıcı reklamlara dayalı olarak alınarak kullanılmasının da sakıncalı olduğu belirtildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.