banner16

CHP'den Kılıçdaroğlu'nun 'adaylık' konuşmasına yorum

Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda yaptığı açıklama parti içerisinde 'bilinçli yapıldığı' yorumlarını getirdi. 

09 Aralık 2020
CHP'den Kılıçdaroğlu'nun 'adaylık' konuşmasına yorum

CHP’de, genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun önceki gün TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı bütçe konuşmasında, AKP’lilerin sataşması üzerine “Aday olup olmayacağımı size kim söyledi” çıkışının anlık gelişen bir yanıt olduğu değerlendirmeleri yapılırken parti içinde bu çıkışın “bilinçli yapıldığı” yorumları da dile getirildi.

Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre, parti kaynakları, Kılıçdaroğlu’nun söz konusu çıkışıyla, hem parti içine hem ittifak içine hem de kamuoyuna, “Cumhurbaşkanı aday ıolmayacak” algısının geçerli olmadığını gösterdiğini ifade etti. 

Kaynaklar, Kılıçdaroğlu’nun bu çıkışıyla kamuoyuna “Umutsuz olmayın” mesajı da verdiğine dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu’nun ittifakı bir arada tutabilme gücüne vurgu yapan parti kaynakları, “Aday olmak Kılıçdaroğlu’nun en doğal hakkıdır, buna kimse karşı çıkmaz. Ancak o kendi siyasal ikbalini değil, ülke için en doğrusuna zamanı geldiğinde hem parti içi kurulları hem de ittifak içi iletişim mekanizmalarını çalıştırarak karar verecektir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50