banner16

Öztrak'tan 'idam' açıklaması: Kaçan FETÖ'cülere örtülü af çabasıdır

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, idam cezasının geri getirilmesi tartışmalarına ilişkin "Biz CHP olarak, sosyal demokrat bir parti olarak idam cezasına karşıyız" dedi. 

07 Eylul 2020
Öztrak'tan 'idam' açıklaması: Kaçan FETÖ'cülere örtülü af çabasıdır

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, idam cezasının geri getirilmesi tartışmalarına ilişkin "Biz CHP olarak, sosyal demokrat bir parti olarak idam cezasına karşıyız. Ancak bu idam cezası meselesi ülkenin ne zaman başı sıkıntıya girse ekonomi ile ilgili ülkeyi yönetenler tarafından gündeme getiriliyor. Bu ya gündemi değiştirme çabasıdır ya da FETÖ'nün yurt dışına kaçan örgüt elemanlarına örtülü af çıkarma çabasıdır" dedi.

CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Öztrak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin gündeme getirdiği, Meclis Başkanı Mustafa Şentop ve AKP Sözcülerinin destek verdiği idam cezasının getirilmesine dönük tartışmalara ilişkin şöyle konuştu:  

"Biz CHP olarak, sosyal demokrat bir parti olarak idam cezasına karşıyız. Ancak bu idam cezası meselesi ülkenin ne zaman başı sıkıntıya girse ekonomi ile ilgili, ülkeyi yönetenler tarafından gündeme getiriliyor. Bu ya gündemi değiştirme çabasıdır ya da FETÖ'nün yurt dışına kaçan örgüt elemanlarına örtülü af çıkarma çabasıdır.

Ülkenin taahhütleri ortadır. Avrupa ile olan ilişkilerimizin arkasında yatan anlaşmalar ortadadır. Dolayısıyla idam cezası AB ile olan ilişkilerimizin bitmesi anlamına gelir. Ama onun yanında ülkeye idam cezasının getirilmesi sonucunda yurt dışına kaçan FETÖ örgütü elemanlarının bu ülkeye 'sizde idam cezası var' denilerek iade edilmemesi sonucunu doğurur. Yapacaklarsa bununla milletin gündemini işgal etmesinler.

İdam cezası getirmeyi düşüneceklerine Meclis’in önünde ‘Açım’ diyerek kendini yakan vatandaşımızın durumunu düşünsünler. O meseleyi çözmeye çalışsınlar."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.