banner16

Konak Belediyesi: Beyaz Vagon'u verin, meydanda sergileyelim

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Alsancak Gar’ından kaldırılan Beyaz Vagon’u belediye meydanında sergilemek istedi. 

21 Ağustos 2020
Konak Belediyesi: Beyaz Vagon'u verin, meydanda sergileyelim

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Alsancak Gar’ından kaldırılan Beyaz Vagon’u belediye meydanında sergilemek istedi.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Atatürk’ün yurt içi gezilerinde kullandığı ve 13 yıldır Alsancak Garı’nda sergilenen Beyaz Vagon’un, kaldırılmasına ilişkin açıklama yaptı. Batur, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasına sahip çıkmak en önemli görevlerimizdendir. kullandığı Beyaz Trenin Alsancak’ta bulunan vagonu, İzmirli hemşerilerimiz ile buluşmaya devam etmeli” dedi.

CHP’Lİ SERTEL: “CUMHURİYETÇİYİM,MİLLİYETÇİYİM DİYEN HERKES SES ÇIKARSIN”

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, Mustafa Kemal Atatürk'ün isminin stadyumlardan kaldırıldığını, İstanbul'da Atatürk Kültür Merkezi'nin yıkıldığını, Atatürk Havalimanı'nın kapatıldığını hatırlattı. Sertel, "Görünen o ki Cumhuriyet değerlerine düşman bu arkadaşlar, Atatürk'le ilgili her izi ortadan kaldırmak için var gücüyle düşmanca saldırıyorlar. İzmir Alsancak'ta da 13 yıldır yurttaşlarımızın çok ilgisini ve sevgisini toplayan, Ata'mızın yadigarı Beyaz Vagon'u apar topar görünmez bir yere çektiler. Bu kabul edilebilir bir durum değil" diye konuştu.

Sertel, “Vagonun eski yerine konulması için hızla girişimlere başlamalıyız. Özellikle, başta Atatürk konusunda duyarlı olduğunu söyleyen AKP İl Başkanı olmak üzere ve tüm AKP milletvekilleri ve 'Cumhuriyetçiyim, milliyetçiyim' diyen MHP milletvekilleri bu konuda ses vermeli” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.