banner16

Erdoğan’dan 'enerji' vurgulu Kıbrıs harekâtı mesajı

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbrıs harekatının 46’ncı yıldönümü için yayımladığı mesajda, Doğu Akdeniz’deki ‘enerji’ konusuna vurgu yaptı. 

20 Temmuz 2020
Erdoğan’dan 'enerji' vurgulu Kıbrıs harekâtı mesajı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs harekâtının 46’ncı yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında, harekatın yıldönümü nedeniyle Kıbrıs halkını kutlayan Erdoğan, devam eden satırlarda ise Kıbrıs’taki ‘siyasi çözüm’ meselesine değindi.

Erdoğan bunu, son dönemde tartışma konusu olan Ada’nın doğal kaynakları üzerinden tarif ederek, “Kıbrıs Rum tarafı Kıbrıs Türkü'nün siyasi eşitliğini ve Ada'nın doğal kaynakları üzerindeki eşit haklarını gecikmeksizin teslim etmelidir” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’nin ve Kıbrıs Türklerinin her zaman barış ve uzlaşıdan yana olduğunu” dile getiren Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

‘FEDAKÂRLIK YAPILACAĞI ANLAMINA GELMEZ’

“Ada'da hakça ve kalıcı bir çözüme varılması ancak Kıbrıs Türkü'nün eşit statüsünün kabulüyle mümkündür. Kıbrıs Rum tarafı Kıbrıs Türkü'nün siyasi eşitliğini ve Ada'nın doğal kaynakları üzerindeki eşit haklarını gecikmeksizin teslim etmelidir. Türkiye ve Kıbrıs Türk tarafı her zaman barış ve uzlaşıdan yana tavır alarak, çözüm yönünde açık bir irade sergilemiştir. Ancak bu durum, Kıbrıs Türk halkının haklarından her ne pahasına olursa olsun fedakârlık yapılacağı anlamına gelmez. Türkiye, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Kıbrıs Türk halkının hak ve hukukunun korunması için her türlü çabayı sarf edecektir. Bu vesileyle, kurtuluş mücadelesinde canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükran ve saygıyla anıyorum. KKTC'deki kardeşlerimizin refah, esenlik ve mutluluğunun devamı için en iyi dileklerimi sunuyorum.

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramınız kutlu olsun.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50