banner16

DEM Parti İstanbul için kararını verdi

DEM Parti’de İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) eş başkanlığı için Başak Demirtaş ve eski HDP milletvekili Ali Kenanoğlu’nun ismi gündeme geldi. 

01 Şubat 2024
DEM Parti İstanbul için kararını verdi

Eski HDP eş başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, 21 Ocak’ta “İstanbul büyükşehir belediye başkanlığı adaylığı için henüz partimiz DEM Parti’den bize bir öneri gelmedi, ama halk ister, partimiz de uygun görürse, demokrasi ve toplumsal barışın önünü açacağına inanırsak, düşünebiliriz” demişti.

Dün de DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Demirtaş’ın aday adaylığı için resmi olarak başvurmasına gerek olmadığını söyleyerek “Muhtemel olabilecek en güçlü adaylarımızdan birisi” demişti.

Büyükşehir formülleri

Sözcü’den İsmail Saymaz’ın aktardığına göre DEM Parti, Demirtaş ile eski HDP milletvekili Ali Kenanoğlu’nu eş başkan adayı olarak İstanbul’a düşünüyor.

Saymaz’ın iddiasına göre Demirtaş’la ‘Kürtler ve kadınlar’, Kenanoğlu’yla da ‘Türkler, Aleviler ve küskün CHP’liler’ hedefleniyor.

Sözcü yazarı ayrıca Ankara’da DEM Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş, Antalya’da kentin vekili Kemal Bülbül ve Bolu’da Veli Saçılık isimlerinin netleştiğini söyledi.

Saymaz ayrıca, Tunç Soyer yerine Cemil Tugay’ın tercih edilmesinin, DEM’in İzmir’de aday çıkarmama kararını değiştirdiğini de söyledi.

Yalnızca Mersin’de CHP desteklenecek

Buna göre bir DEM Partili yetkili şunları dedi: “İzmir’de aday çıkarmayı tartışmıyorduk. Tugay’a bir tepkimiz olmamakla beraber, örgütümüzde Soyer’in gösterilmemesine eleştiriler var.”

Sözcü yazarı DEM Parti’nin yalnızca Mersin’de CHP’li Vahap Seçer’i destekleyeceğini söyledi.

‘İstanbul’da aday çıkarmamak Şırnak’ı da Hakkari’yi de psikolojik olarak etkiliyor’

Saymaz’a konuşan bir DEM Parti yetkilisi, İstanbul’da aday çıkarma kararlarının sebebini şöyle açıkladı:

“Temel sebep, toplumsal dinamiklerimizin ve tabanımızın bize yönelik basıncı ve ihtiyacıdır. Bu konuda çok istekliler. Toplumsal zeminimiz iki seçimdir CHP’ye yönlendiriliyor ve bu, tabanımızda rahatsızlık yaratıyor. Bir partinin tabanının başka partiye yönlendirilmesinin sınırı var. Bir defa olur, o da taktik olur. Bir parti başka partinin kazanmasına yüzde 100 angaje bir siyasi yaşamı sürdüremez. O zaman parti olmaktan çıkar. Bir de İstanbul’da aday çıkarmamak Şırnak’ı da Hakkari’yi de psikolojik olarak etkiliyor.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50