banner16

Erdoğan'dan F-16 açıklaması

İsveç'in NATO'ya katılımı protokolünün onaylanmasının ardından gözlerin çevrildiği F-16 alımı sürecine değinen Erdoğan, "Oradan gelecek netice, bizler için F-16'ların Türkiye'ye gönderilmesi sürecini, tamir, bakımla ilgili sürecin başlamasını sağlayacaktır" dedi. 

26 Ocak 2024
Erdoğan'dan F-16 açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazının ardından açıklamalarda bulundu. ABD'den alınması için çalışmalar süren F-16'lar hakkında konuşan Erdoğan, ABD'den gelecek kararı beklediklerini belirtti. 

Cuma namazının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'den alınması için çalışmalar süren F-16'lar konusuna da değindi. Erdoğan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın yakın takipte olduğunu söyleyerek, "Oradan gelecek netice, bizler için F-16'ların Türkiye'ye gönderilmesi sürecini, tamir, bakımla ilgili sürecin başlamasını sağlayacaktır" diye konuştu. 

İsrail'in yargılanmasına da değindi 

Devamla İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 1948 tarihli Birleşmiş Milletler (BM) Soykırımın Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi'ni ihlal ettiği gerekçesiyle Güney Afrika Cumhuriyeti tarafından açılan ve Uluslararası Adalet Divanı'nda görülen dava ile ilgili de Konuşan  Erdoğan, "Takibimiz neticesinde gerek Adalet Divanı'ndan gerek Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden olumlu sonuçlar çıkacağına inanıyorum" diye konuştu.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.