banner16

Savcılık HDP’li vekil Mensur Işık hakkında soruşturma başlattı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Muş Milletvekili Mensur Işık hakkında “eşe karşı kasten yaralama" suçundan soruşturma başlattı. 

17 Temmuz 2020
Savcılık HDP’li vekil Mensur Işık hakkında soruşturma başlattı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, eşi Ebru Işık’ı dövdüğü iddia edilen HDP Muş Milletvekili Mensur Işık hakkında “eşe karşı kasten yaralama" suçundan soruşturma başlattı.

HDP Muş Milletvekil Mensur Işık’ın eşi Ebru Işık’ı dövdüğü iddia edilmişti. Ebru Işık’ın HDP’li Mensur Işık hakkında şikayette bulunduğu kaydedilirken, bu şikayetini geri çektiği ifade edilmişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP’li Mensur Işık hakkında “eşe karşı kasten yaralama" suçundan soruşturma başlattı. Öte yandan Ankara 1’inci Aile Mahkemesi de Işık için 6 ay uzaklaştırma kararı verdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Aile İçi Şiddet Bürosu tarafından "eşe karşı kasten yaralama" suçundan başlatılan soruşturmanın da Mensur Işık'ın milletvekili olması nedeniyle Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu'na gönderileceği ve soruşturmayı bu büronun yürüteceği belirtildi.

HDP de Işık hakkında kesin ihraç istemiyle soruşturma başlatmıştı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50