banner16

Mustafa Destici'nin 'sahte' dediği 'Özerklik tweeti' gerçek çıktı!

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, sosyal medyadaki ‘Özerkliği kabul edebiliriz’ paylaşımının ‘sahte tweet görüntüsü’ olduğunu söyledi. Ancak arşivlerde söz konusu paylaşımın yapıldığı ve bir süre sonra da silindiği ortaya çıktı. 

15 Ocak 2024
Mustafa Destici'nin 'sahte' dediği 'Özerklik tweeti' gerçek çıktı!

Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada 9 askerin şehit olmasının ardından Büyük Birlik Partisi (BBP) lideri Mustafa Destici, 25 farklı siyasi partiyi hedef alarak, muhalefetin terörü desteklediğini öne sürdü.

Skandal paylaşımın ardından Destici’nin Fethullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) övgüler dizdiği videolar sosyal medyada paylaşılırken, 2012 yılında da “Özerkliği kabul edebiliriz” şeklinde paylaşım yaptığı ortaya çıktı.

Söz konusu paylaşımda “Analar babalar ağlamasın diye özerkliği kabul edebiliriz (onun için Oslo'ya, Apo'yla ve Kandil'le görüşmeye devam)" ifadelerinin kullanıldığı görüldü.

DESTİCİ 'SAHTE TWEET GÖRÜNTÜSÜ' DEDİ

Destici'nin hesabından paylaşılan ve daha sonra silinen paylaşıma sosyal medyada tepki yağdı. Konuyla ilgili Mustafa Destici'den açıklama geldi.

Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Destici, "Öncelikle bizim, 'çözüm süreci' olarak adlandırılan uygulamanın öncesi ve sonrasındaki tavrımız net ve ortadadır. Terör örgütünün siyasi uzantılarıyla iş birliği içinde olanların, ya da işbirliği içinde olanlarla yol yürüyenlerin şehitlerimizi istirmar etmeleriyle ilgili son paylaşımlarımız üzerine, bu gece saat 02.00'de, hangi çevrelerden ve hangi ajanlar tarafından servis edildiğini bildiğimiz ironi bile olmayan 'sahte' tweet görüntüsüyle bize saldıranlar şunu bilsinler ki; bu çamur bize yapışmaz, bu iftira biz de tutmaz" dedi.

"BİZE SALDIRANLARI DA NOT ETTİK"

Açıklamasının devamında konuyla ilgili yasal yollara başvuracağını belirten Destici, "Bu sahtekarlığın planlayıcıları ve aracılarıyla yargı önünde elbette hesaplaşacağız. Bu vatan haini, terör seviciler; Tarih ve millet önünde olduğu gibi, yargı karşısında da mahkum olacaklardır. Ayrıca bu çirkin operasyona sazanlık yapanları da, mal bulmuş mağribi gibi saldıranları da not ettik" ifadelerine yer verdi.

SAHTE DEDİĞİ TWEET GERÇEK ÇIKTI!

Ancak Destici'nin 'sahte tweet görüntüsü' dediği paylaşım gerçek çıktı.

İlahiyatçı Yazar Cemil Kılıç, Destici’nin söz konusu tweetini alıntılayarak “BBP Genel Başkanı Destici, özerklik adı altında Türkiye’nin bölünmesini mi savunmuş? İşe bak!” diye yazdı.

Cemil Kılıç’ın alıntıladığı tweet kısa süre sonra silindi.

DESTİCİ CEMİL KILIÇ'I ENGELLEDİ

Destici, tweeti sildikten sonra Cemil Kılıç’ı da engelledi. Kılıç, bir sonraki paylaşımında “Mustafa Destici beni de engellemiş. Engelleyerek gerçekleri karartamaz ki” ifadelerini kullandı.

DESTİCİ'NİN İLETİSİ GERÇEK

Öte yandan Destici'nin 'sahte tweet görüntüsü' dediği paylaşım webarchive.org adlı sitenin kayıtlarında da bulundu.

Haber Kaynağı : 12punto

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.