banner16

Mansur Yavaş'tan 'korkak' diyen Akşener'e cevap

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı kastederek "İkisi de korkup, milletin isteğini kabul etmediler" diyen İYİ Parti lideri Meral Akşener'in o sözlerine, İmamoğlu'nun ardından Yavaş'tan da yanıt geldi. Mansur Yavaş, "Korkaklıkla suçlanmak açıkçası zoruma gidiyor" dedi. ABB Başkanı ayrıca, "İlle benim aday olmamı istiyorsa önümü açabilirdi" diye konuştu. 

20 Aralık 2023
Mansur Yavaş'tan 'korkak' diyen Akşener'e cevap

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Uşak'ta yaptığı açıklama eski ittifak ortakları arasında 'Korkaklık' tartışması başlattı.

Partisinde peş peşe gelen istifalar sonrası rest çeken ve "Partimize operasyon olduğu ortaya çıktı. Savaş ilanı olarak kabul ediyorum" diyen Akşener, cumhurbaşkanı adalığı için önerdiğini söylediği İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'a da tepki gösterdi.

Meral Akşener, "Saraçhane'ye iki kere gittim. Bugün sövenler, o gün rahmetli anama kadar götürdüler işi. Ama kazanana kadar ağzımı açmadım. O masaya götürdüm, masadan kovuldum. Ama ikisi de (Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş) korkup, milletin isteğini kabul etmediler." diye konuştu.

Ekrem İmamoğlu, Akşener'in sözleri için 'Eski yol arkadaşlarımız başkalarının dolduruşuna geliyor' dedi.

"Aday olmamı istiyorsa belki o şekilde önümü açabilirdi"

Mansur Yavaş'tan ise Akşener'in suçlamalarına yanıt bugün geldi.

Tarihi Ulus Hali'nin Açılış Töreninnin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yavaş, "Korkaklıkla suçlanmak açıkçası zoruma gidiyor. Korkak falan değilim. Önceliğimiz kesinlikle ama kesinlikle Ankara'dır" dedi.

"Akşener'in, Kılıçdaroğlu'nun aday olacağına dair çok söylemi oldu. Keşke bunu son ana bırakmadan farklı bir karar alınsaydı" diyen Yavaş, "İlle benim aday olmamı istiyorsa belki o şekilde önümü açabilirdi" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.