banner16

Memleket Partisi'nde 'baba ocağı' çatlağı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in yaptığı 'Baba ocağına dönün' çağrısı, CHP'den ayrılarak parti kuran Muharrem İnce'nin partisinde karışıklık yarattı. CHP'den ayrılıp gidenlerin dönmek istediği, akademisyen kadronun ise buna karşı çıktığı iddia ediliyor. 

13 Aralık 2023
Memleket Partisi'nde 'baba ocağı' çatlağı

Muharrem İnce'nin CHP ile temasları Memleket Partisi kulislerini hareketlendirdi.

Cumhuriyet'ten Merve Kılıç'ın haberine göre, CHP'den ayrılarak Memleket Partisi saflarında yer alan kurmaylar, CHP ile siyaset yürütmek isterken; partinin kuruluşunda yer alan akademi ağırlıklı kadro ise Memleket Partisi'ni ayakta tutmayı amaçlıyor. Parti içinde iki grup arasında derin görüş ayrılıkları yaşanıyor. İnce'ye yakın olan kurmayların, partiyi kapatıp CHP'ye geçmek istedikleri iddia ediliyor. Bu görüşü savunan grubun gerekçesinin, "partinin maddi sıkıntısı ve ivme yakalayamaması" olduğu belirtiliyor. İşbirliğine karşı olan kurmaylar ise parti tabanının da bu görüşmelerden rahatsız olduğunun altını çiziyor.

"İnce bu temaslarla kendini yıprattı"

İnce'nin geçmişte CHP'ye yönelik sert eleştirilerinin, parti tabanıyla CHP arasına keskin çizgiler koyduğunu kaydeden kurmaylar, İnce'nin bu temaslarla kendini yıprattığını kaydediyor. Partinin ayakta kalması gerektiğini savunan kurmaylar, 2028 seçimlerine kadar partinin büyüyerek Atatürkçüler için üçüncü yolu açacağını belirtiyor. Ayrıca, parti kulislerinde "CHP'yi İmamoğlu yönetiyor" yorumu yapılıyor.

Bazı kurmaylar, "İmamoğlu, İYİ Parti gibi Memleket Partisi'ni de dizayn etmeye çalışıyor" değerlendirmesinde bulunuyor.

Cumhuriyet'e konuşan Memleket Partisi'nden üst düzey bir yetkili de "Özel'in İnce ile görüşmeye çok istekli olduğunu düşünmüyorum. İnce ve CHP'den gelen ekip, kamuoyu baskısı oluşturuyorlar. Kendilerini davet ettiriyorlar" yorumunu yaptı.

Öte yandan bugün yapılacak merkez yürütme kurulundaki (MYK) toplantısında CHP ile yapılacak işbirliği konuşulacak.

Özgür Özel çağrısını tekrarladı

Öte yandan dün akşam Tolga Candaş Işık'ın sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'yle yapılan görüşmelerle ilgili konuştu. Baba ocağı çağrısını yineleyen Özel, 'Kim kendini bu eve ait hissediyorsa bu evin kapısı açık. Bu evin kapıları kimseye şartlı açılmaz.' dedi.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50