banner16

Naci Görür ve Ahmet Ercan'dan 5.2'lik deprem sonrası açıklama

Gemlik Körfezi'nde saat 10.42'de 5,1 büyüklüğünde, 3 dakika sonra da 4,5 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi. Depremin ardından Prof. Dr Naci Görür ve Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan bir açıklama geldi. 

04 Aralık 2023
Naci Görür ve Ahmet Ercan'dan 5.2'lik deprem sonrası açıklama

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na (AFAD) göre Marmara Denizi - Gemlik Körfezi'nde 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

AFAD depremin derinliğini 8.98 kilometre olarak ölçtü. Saat 10.42'de meydana gelen deprem Bursa, İstanbul ve Trakya başta olmak üzere çevre illerden hissedildi.

Kandilli Rasathanesi ise depremin merkez üssünü Bursa Mudanya olarak açıkladı. Rasathane depremin büyüklüğünü 4.9 olarak tespit etti.

Öte yandan aynı yerde saat 10.45'te 4,5 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi.

Prof. Dr. Ahmet Ercan: Öncü ama İstanbul ile ilişkisiz

Paniğe neden olan depremin ardından Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan açıklama geldi.
 

10,42' de Kuzey Anadolu Kırığının güney kolu,Akyazı,İznik,Gemlik üzerinden gelip, Mudanya-Kumyaka'da 5,4 km odak derinliğinden M5,1'lik deprem oluşturdu.Güney kolun İmralı yakında oluşturması beklenen deprem M6,4'dür.Bu deprem öncüdür.Ancak kuzey kolla, İstanbul ile ilişkisizdir. pic.twitter.com/02K6u4AALp

— Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan (@ovgunaercan) December 4, 2023


X hesabından bir paylaşım yapan Ercan, "10,42'de Kuzey Anadolu kırığının güney kolu, Akyazı, İznik, Gemlik üzerinden gelip, Mudanya-Kumyaka'da 5,4 km odak derinliğinden M5,1'lik deprem oluşturdu. Güney kolun İmralı yakında oluşturması beklenen deprem M6,4'dür. Bu deprem öncüdür. Ancak kuzey kolla, İstanbul ile ilişkisizdir" dedi.

Naci Görür: Şu an bir sıkıntı görmüyorum

Prof. Dr. Naci Görür de X hesabından depreme dair bir paylaşım yaptı.

 

Arkadaşlar, Bursa, Mudanya Kumyaka'nın biraz açıklarında 5,1 deprem oldu. Bu deprem belli ki çok insanı telaşlandırmış. Deprem muhtemelen Zeytinbağı Fayının Gemlik Körfezi içindeki kısmında. Bu fay KAF'ın güney kolunun bir parçası. Güney kol yavaş hareket eden ama stres…

— Prof. Dr. Naci Görür (@nacigorur) December 4, 2023


Görür paylaşımında, "Bu deprem belli ki çok insanı telaşlandırmış. Deprem muhtemelen Zeytinbağı Fayının Gemlik Körfezi içindeki kısmında. Bu fay KAF'ın güney kolunun bir parçası. Güney kol yavaş hareket eden ama stres biriktiren bir fay zonu. 1999 depremlerinde tahmin ediyorum stres kaybına uğradı. Biz şimdi depremi kuzey kolda bekliyoruz. Şu an bir sıkıntı görmüyorum ama Gemlik'te önlem alınarak bu yerleşim alanı deprem dirençli hale getirilmelidir.  Bu kentimizin yeri çok tehlikelidir ve doğrudan Gemlik fayının üzerindedir. " dedi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.