banner16

Kurmaylarından, 'Kılıçdaroğlu abartılı sevinçlere üzüldü' açıklaması

Genel Başkanlık yarışını kaybeden Kılıçdaroğlu, kurultayın ardından Genel Merkez’de bir araya geldiği kurmaylarına “Siyasette böyle şeyler oluyor. Kızgınlığımız, küskünlüğümüz yok” dedi. Kurmayları, Kılıçdaroğlu’nu kurultaydaki ‘abartılı sevincin’ üzdüğünü söyledi. 

08 Kasım 2023
Kurmaylarından, 'Kılıçdaroğlu abartılı sevinçlere üzüldü' açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP 38. Olağan Kurultayı'nın birinci günü gerçekleştirilen Genel Başkanlık seçimininde oy kullandı. Genel Başkanlık yarışını kaybeden Kılıçdaroğlu, kurultayın ardından Genel Merkez'de bir araya geldiği kurmaylarına "Siyasette böyle şeyler oluyor. Kızgınlığımız, küskünlüğümüz yok" dedi.

Kurmayları, Kılıçdaroğlu'nu kurultaydaki 'abartılı sevincin' üzdüğünü söyledi.

Hürriyet gazetesinden Turan Yılmaz, Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlık yarışını kaybetmesinin ardından yaşadıklarını yazdı.
 

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır'ın "Özgür Özel" sevinci sosyal medyada gündem oldu. pic.twitter.com/mpjOS7YNet

— Dijital Gaste (@dijitalgastecom) November 5, 2023


Kemal Kılıçdaroğlu, genel başkanlık yarışını Özgür Özel'e kaybettiği kurultayın ardından CHP Genel Merkezi'nde yakın kurmaylarıyla bir araya geldi.

Sohbet edip, kurultay sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yılmaz, bugünkü yazısında yakın kurmaylarının, Kılıçdaroğlu'nun sonucu "her zamanki olgunluğuyla" karşıladığını belirttiğini söyledi.

Yılmaz ayrıca şunları ifade etti:

"Kurmayları, Kılıçdaroğlu'nun seçim sonucunun ardından partideki önemli görevleri nedeniyle yakın çalıştığı bazı partililerin "abartılı" sevinçlerine üzüldüğü bilgisini de verdiler. Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu kurmaylarıyla sohbetinde kurultay sonucuna ilişkin, "Siyasette böyle şeyler oluyor. Kırgınlığımız, küskünlüğümüz yok" diyerek, "Partimizi büyüteceğiz. Yerel seçimlerde kazanmak için tekrar çalışacağız. Genel Başkanımız ne görev verirse istediği her görevi yapacağız" değerlendirmesinde bulundu."

Ali Mahir Başarır özür dilemişti

Kurultay gecesi abartılı sevinç gösterisi ile dikkat çeken CHP Meclis Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, ortaya çıkan görüntü için bir açıklama yapmış ve Kılıçdaroğlu'nu üzdüyse özür dilediğini söylemişti.

 

 

Değerli dostlarım…

Kurultay salonunda vermiş olduğum duygusal tepkimin bazı dostlarımız tarafından yanlış anlaşıldığını görüyorum.

Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı bir saygısızlık yapmam asla söz konusu olamaz.

Ben, Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'nun kaybetmesine değil, desteklediğim… pic.twitter.com/ae2Glux5dK

— Ali Mahir Başarır (@alimahir) November 7, 2023


Başarır, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Kurultay salonunda vermiş olduğum duygusal tepkimin bazı dostlarımız tarafından yanlış anlaşıldığını görüyorum.

Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı bir saygısızlık yapmam asla söz konusu olamaz.

Ben, Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'nun kaybetmesine değil, desteklediğim ve birlikte yol yürüdüğüm Genel Başkanımız Sn. Özgür Özel'in delegelerimiz tarafından seçilmesi sonrası sevinerek duygusal bir an yaşadım.

Şunu herkesin bilmesini isterim, benim için de, ailem için de Sn. Kemal Kılıçdaroğlu çok kıymetli ve daima öyle kalacak.

Eğer bu konuda onu kırdıysam defalarca önünde eğilirim. Onun yeri bizler için bambaşka bir noktada baki kalacaktır."

 

 

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.