banner16

Celal Adan, Meclis Başkanlığı kürsüsünde küfür etti

Meclis'teki küfür canlı yayına yansıdı. Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplanan TBMM Genel Kurulu'ndan HEDEP'li Sırrı Sakık konuştu. Sakık ve Adan arasında polemik yaşandı. Celal Adan mikrofonu kapattığını sanarak "P..venkler..." dedi. O anlar canlı yayında duyuldu. 

27 Ekim 2023
Celal Adan, Meclis Başkanlığı kürsüsünde küfür etti

TBMM Genel Kurulu, dün Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplandı. Genel Kurul'da konuşan HEDEP Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, Cumhuriyet'in kuruluş yıllarına dair bir konuşma yaptı.

Sakık kürsüde konuşurken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir grup toplantısındaki "MHP'nin, CHP'nin yöneticileri gitsinler Meclis'in gizli celselerine baksınlar, okusunlar. Orada Kürt kelimesini görecekler. Kürdistan'ı görecekler, Laziztanı görecekler, Çerkezleri görecekler. Mustafa Kemal bölücü müdür? Mustafa Kemal, Kürt milletvekillerini çağırırken 'Kürdistan' diyordu" sözlerini hatırlattı. Sakık "Bunu sayın Erdoğan söylüyordu ve doğru söylüyordu. Biz de bunun altına imzamızı atıyoruz" dedi.

CELAL ADAN'DAN YANIT

Bu sözlerin üzerine Meclis Başkanvekili Celal Adan "Buradan herhangi bir polemiğe girmek istememekle birlikte Türkiye Cumhuriyeti devleti kurulurken, milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine, merhametine kurşun sıkıp, askerimizi, polisimizi, Doğu ve Güneydoğu'daki sivil vatandaşlarımızı şehit edenlere ve onların adı PKK iken bir milletvekili 'Türk askerini PKK tükrükleriyle boğar' deseydi bu Meclis'ten canlı çıkamazdı. Mustafa Kemal'in devleti kurduğu dönemlerde" dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.