banner16

Özgür Özel, PM adayları ve kadrosunu açıklamaya hazırlanıyor

Özgür Özel, önümüzdeki günlerde Parti Meclisi (PM) üyesi adayları ile kadrosunun bir kısmını açıklamaya hazırlanıyor.  

18 Ekim 2023
Özgür Özel, PM adayları ve kadrosunu açıklamaya hazırlanıyor

İl kongrelerini tamamlayan CHP’de Olağan Kurultay hazırlıkları başlarken gözler de başa baş geçmesi beklenen Genel Başkanlık yarışına çevrildi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile değişimcilerin adayı Özgür Özel arasındaki farkın kapandığı iddia edilirken, yarışın İstanbul Kongresinde olduğu gibi son ana kadar başa baş sürmesi bekleniyor.

T24'ün haberine göre Özgür Özel, önümüzdeki günlerde Parti Meclisi (PM) üyesi adayları ile kadrosunun bir kısmını açıklamaya hazırlanıyor. 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından 38’inci CHP Olağan Kurultay sürecini başlatan ve il kongrelerini tamamlayan CHP’de 51 ilde yeni il başkanı seçilirken, 30 ilde ise aynı isimlerle yola devam edildi. İstanbul’da, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Genel Başkan adayı Özgür Özel tarafından desteklenen Özgür Çelik, il başkanlığı yarışını kazanırken, Genel Merkezin desteklediği Ümit Erkol Ankara’da, Şenol Aslanoğlu da İzmir’de il başkanı olarak seçildi. Kulislerde 33 ilde değişimcilerin, 30’un üzerinde de Genel Merkez’in adayının kazandığı yorumları yapılırken, yaklaşık 20 ilde de delege listesi eşit dağılıma sahip adayların kazandığı ifade ediliyor.

Şimdiden delege hesapları yapılmaya başlandı

İllerde mevcut tablo yavaş yavaş netleşirken, gözler bir yandan da, Genel Başkanlık yarışının yaşanacağı 4-5 Kasım’daki CHP Olağan Kurultay'ına çevrildi. Her iki tarafın da kazandığı il başkanlığı sayısı üzerinden delege hesapları yapılsa da, hem Genel Merkez tarafında hem de değişimciler tarafında tecrübeli isimler, kazanılan il sayısının şu an için tam olarak bir sonuca ulaşmak için yeterli olmayacağına dikkat çekiyor. Kulislerde bu durum için en belirgin örnek olarak İstanbul Kongresi gösteriliyor. 

“Evdeki hesap, çarşıya uymayabilir”

İstanbul’da Genel Merkezin adayı Cemal Canpolat ile değişimcilerin adayı Özgür Çelik son ana kadar başa baş mücadele yürütürken, CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak’ın tavrı, sonuç için belirleyici olmuştu. İstanbul delegesi üzerinde ağırlığı olduğu bilinen Toprak, kongrede değişimcilerin adayı Özgür Çelik’i, Kurultay’da da Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğini açıklamıştı. Öte yandan Ankara ve İzmir’de de Genel Merkez adayları kazansa da, her iki ilde de yaklaşık 20’şer delegenin kurultayda Özgür Özel’le hareket etmesi bekleniyor. Bu şekilde birçok ilde, birçok delegenin il başkanının listesinde yer almasına karşın kurultayda il başkanı ile aynı tavrı göstermeyebileceği belirtiliyor. 

Kılıçdaroğlu, doğal delege üzerinde etkili

Bu arada Özgür Özel, son günlerde yaklaşık 50 farkla önde olduklarını iddia ederken, kurultayda oy kullanacak bin 370 delegenin 170’ini oluşturan milletvekilleri, Parti Meclisi üyeleri ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri, yani doğal delege üzerinde Kılıçdaroğlu’nun etkisine de dikkat çekiliyor. Buna karşın kulislerde Özgür Özel’in adaylığını açıkladığı günden bu yana aldığı delege desteğindeki artışa da vurgu yapılıyor. 

Son 15 günde strateji nasıl olacak?

Son gelinen durumda kurultayda Genel Başkanlık yarışının başa baş geçmesi beklenirken, son 15 günlük süreçte her iki tarafın da nasıl bir strateji izleyeceği merak ediliyor. Edinilen bilgiye göre Kemal Kılıçdaroğlu’nun bugüne kadar olduğu gibi, kurultaya kadar yine aynı şekilde sahada olması beklenmiyor. Buna karşın MYK üyelerinin bir süredir delegelerle yürüttükleri telefon trafiğini artırarak devam ettirdiği ifade ediliyor. Değişimcilerde ise alan faaliyetlerinin yoğunlaşabileceği belirtiliyor. İstanbul Kongresi öncesinde yoğun bir delege görüşmesi trafiği yürüten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun desteğini artırması bekleniyor. İl gezilerine devam eden Özgür Özel’in önümüzdeki günlerde Parti Meclisi üyesi adaylarının yanı sıra kadrosunun bir kısmını tanıtım toplantısı ile açıklayabileceği belirtiliyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.