banner16

Komünist Başkan ve Özgür Özel, TİP Lideri Erkan Baş'ın 'Özgürlük Yürüyüşü'ne katıldı

Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) başlattığı "Özgürlük Yürüyüşü" sürüyor. CHP Grup Başkanı ve Genel Başkan Adayı Özgür Özel ile Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu da yedinci gününde yürüyüşe katılarak TİP Genel Başkanı Erkan Baş'a eşlik etti. 

07 Ekim 2023
Komünist Başkan ve Özgür Özel, TİP Lideri Erkan Baş'ın 'Özgürlük Yürüyüşü'ne katıldı

Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP), Hatay Milletvekili Can Atalay’ın tahliye edilmesi talebiyle başlattığı “Özgürlük Yürüyüşü” yedinci gününde devam ediyor. CHP Grup Başkanı ve Genel Başkan Adayı Özgür Özel ile Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu da bugün Adana’da “Özgürlük Yürüyüşü”ne katıldı.

“BU DÜZENİ MUTLAKA YIKACAĞIZ”

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu'yla birlikte yedinci günde ilk adımı attıklarını belirten TİP Genel Başkanı Erkan Baş şunları söyledi:

“Yurttaşlarımız çalışmak, üretmek istiyorlar ve insanca yaşamak istiyorlar ama çalıştıklarında bunun karşılığını alamıyorlar üretmelerinin önüne engeller konuluyor. Bunu ifade ettiklerinde de polis copuyla, gazla, terörist muamelesiyle karşılaşmaktan bıkmış usanmış durumdalar, bunun için özgürlük istiyorlar. Yurttaşlar, ‘AKP'de tanıdığı olan iş bulabiliyor, AKP'de, Ankara'da tanıdığı olanın işi çözülebiliyor. Biz bir an önce bu yaklaşımdan kurtulmak istiyoruz' diyorlar. SMF'li yoldaşlarımıza tekrar teşekkür ediyoruz, Cumartesi Anneleri’ne buradan yürekten bir selam gönderiyoruz. Türkiye'de anayasal haklarını kullanma konusunda gösterdikleri ısrarla bize örnek olan Cumartesi Anneleri’ne sevgilerimizi, saygılarımızı iletiliyoruz. Bu düzeni mutlaka yıkacağız arkadaşlar hiç kimsenin kuşkusu olmasın.”

“SADECE YÜRÜMÜYORLAR TOPLUMUN DİLİ OLUYORLAR”

Can Atalay'a verilen ceza sonrasında TİP'in aldığı yürüyüş kararının kendileri için çok değerli olduğunu belirten Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ise, “Sayın Başkana çok teşekkür ediyorum, yedi gündür yollardalar. Aslında sadece bu yollarda yürümüyorlar, halkla buluşuyorlar. Türkiye'de bölge bölge, il il geziyorlar, aslında toplumun bir yerde dili oluyorlar bu çok değerli bizim için. Taksim'de direnişin sembolü olan yoldaşlarımız, vekil sayılmalarına rağmen özgürlüklerine kavuşamayan Can yoldaşımızın özelinde bütün tutsak arkadaşlarımıza buradan selam göndermek istiyoruz. Bizlerde bu süreç içerisinde dostlarımıza bir iki gün katkı sunacağız. Sosyalist Meclisler Federasyonu olarak Dersim Demokratik Halk Dayanışması adayı olarak buradayız. Yolda gördüklerimizi Türkiye halklarına anlatacağız. Yolda gördüğümüz her insana aslında ne yaptığımızı anlatacağız. Bu yürüyüşü başlatan Sayın Başkan’a teşekkür ediyorum. Özgürlük ve demokrasinin bir gün herkes işin çok değerli olduğunu anlayacak” ifadelerini kullandı.

ÖZGÜR ÖZEL: BURADAN GEZİYİ SELAMLIYORUZ

Özgür Özel ise şu değerlendirmeleri yaptı:

“Bugün Can Atalay için Özgürlük Yürüyüşü’nün yedinci gününde, Ceyhan’da; Türkiye İşçi Partisi’nin yürüyüş kortejine katıldık. Sayın Genel Başkan Erkan Baş ile ve milletvekili arkadaşları ile birlikte Meclis’te göstermiş olduğumuz dayanışmayı, bugün bu anlamlı yürüyüşe de gelip, bu katkıyı sunmak istedik. Grubumuzdan 5 milletvekili arkadaşımız, önceki dönemlerden üç milletvekili arkadaşımızla birlikte buradayız. Bütün grubumuzun yüreğinin burada olduğunu ifade etmek isteriz.

Bu yürüyüş elbette, Can Atalay’ın uğradığı büyük haksızlığa, büyük Anayasa ihlaline itiraz için; kamuoyunun dikkatini buraya çekmek için, desteğini sağlamak için yapılan bir yürüyüş. Tabii Can Atalay, Hataylılar tarafından milletvekili seçilen, Meclis’e gitmesine karar verilen birisi. Demokrasi, halkın iradesinin, halkın seçtikleri eliyle ortaya konması ise eğer Hataylılar dedi ki, ‘Biz Can Atalay’ın bizi temsil etmesini istiyoruz. Meclis toplandı. Hepimiz oradaydık. En yaşlımız, oturumu yönetiyordu. Sayın Devlet Bahçeli, en gencimize görevi verdi, tek tek okudu milletvekillerinin isimlerini. En genç Katip üye; Can Atalay diye seslendi. Ama gelen giden yoktu. Çünkü Hataylıların kararına rağmen, Meclis’teki 600 milletvekili adına yapılan çağrıya rağmen birileri Can Atalay’ın üzerinde, demir kapıyı; hukuksuz bir şekilde kilitli bıraktı.

Devam eden günlerde komisyon seçimlerinde, Can Atalay’ı; grubu bulunmayan partilerin payına düşen yerden aday gösterdik ve Can Atalay, bütün milletvekillerinin oyu ile İnsan Hakları Komisyonu’na seçildi. Yani, Meclis adına, hak ihlallerini inceleyen, bunları gündeme getiren; cezaevlerinde bir sorun varsa, o sorunu inceleyecek olan ve dediğinde hiçbir cezaevi kapısının kapalı kalamayacağı komisyonun asil üyesi Can Atalay… Ama kendi üzerindeki kapı kilitli tutuluyor.

Can Atalay’ın Türkiye’de 300’ün üzerinde cezaevinde, açtıramayacağı kapı yok; Anayasa’ya göre, kanuna göre… Ama üzerindeki kapıyı kilitli tutuyorlar.

Bu mesele bir milletvekilinin seçilse de tutuklu kalma sorununu, Türkiye’yi dünyaya rezil eden bu sorunu barındırmanın yanında; asla şunu gölgelememelidir. Gezi, bir bütün olarak masumdur, barışçıldır; hepimizin onurudur, gururudur, hepimizin ortak tarihidir. Gezi’deki bütün tutukluluklar kanunsuz ve hukuksuzdur. Son verilen, karar onanması; Anayasa’ya aykırıdır. Can Atalay milletvekili olduğu için çıkmalıdır, ama Gezi tutuklularının tamamı bu hukuksuzluk sona ererek, bir an önce çıkmalıdır.

Buradan Gezi’yi selamlıyoruz. Gezi tutuklularını, hükümlülerini selamlıyoruz. Onlarla dayanışma duygularımızı dile getiriyoruz. Türkiye İşçi Partisi’nin Genel Başkanı Sayın Erkan Baş’ın şahsında, tüm üyeleriyle, tüm seçmenleri ile dayanışma duygularımızı ifade ediyoruz. Yolları açık olsun, bizim gönlümüz, yüreğimiz, bedenlerimiz onlarla birliktedir.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.