banner16

Aachen'de Sarıyer Meydanı açıldı

Almanya’nın Aachen kentinde bir meydana Sarıyer adı verildi. Meydan’ın açılışına Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de katıldı. 

18 Eylul 2023
Aachen'de Sarıyer Meydanı açıldı

Sarıyer’in on yıl önce kardeş şehir protokolü imzaladığı Almanya Aachen’da belediye meclisinin 16 Kasım 2022’de aldığı karar doğrultusunda, kette Sarıyer ile ortak eğitim projelerine ev sahipliği yapan ve Sarıyerli öğrencilerin ağırlandığı Couven Lisesi’nin olduğu meydana Sarıyer – Platz ismi verilmesi kararlaştırılmıştı.

Tüm hazırlıkları tamamlanan meydan 15 Eylül Cuma Türkiye saatiyle 17.00’da açıldı. Kardeş şehir protokolünün 10. yılı dolayısıyla yapılan meydan açılışına Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de katıldı.

 Başkan Genç, açılışta yaptığı konuşmada Sarıyer’de de bir meydana Aachen adının verilmesi için çalışmaların başladığını söyledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.