banner16

Kılıçdaroğlu, Süleyman Soylu'dan 40 bin lira tazminat kazandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu aleyhine açtığı tazminat davasını kazandı. 

07 Eylul 2023
Kılıçdaroğlu, Süleyman Soylu'dan 40 bin lira tazminat kazandı

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Süleyman Soylu aleyhine 18 Kasım 2022 tarihindeki sözleri nedeniyle açtıkları tazminat davasını kazandıklarını duyurdu. Çelik, Ankara 15'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü son duruşmasında, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu lehine 40 bin TL tazminata hükmedildiğini bildirdi.

Ne olmuştu? 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dile getirdiği, kara para ve uyuşturucu iddialarına ilişkin, Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda konuşma yapan dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Kara parayı aklayan da uyuşturucuyu yapan da şerefsizdir. İspat etmeyen Kılıçdaroğlu da şerefsizdir. Bu kadar basit. İspat etmeyen de şerefsizdir" ifadelerini kullanmış, Kılıçdaroğlu ise Soylu'ya 200 bin liralık tazminat davası açmıştı. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50