banner16

Özgür Özel'den İYİ Partili Adnan Beker'e yanıt: 'Kalbini kırarım'

İYİ Partili Adnan Beker'in "Eğer bir seçim işbirliği olacaksa kesin ve kesin Ankara İYİ Parti'ye verilmeli" açıklamasına CHP'li Özgür Özel'den yanıt geldi. Özel, "Adnan Bey'in ifadelerini vatandaşlarımız değerlendirir. Bir şey söylersem kalbini kırarım. Benim anlayışımda muhalefete muhalefet yapmak yok. İşimiz iktidara muhalefet etmek" dedi. 

05 Eylul 2023
Özgür Özel'den İYİ Partili Adnan Beker'e yanıt: 'Kalbini kırarım'

Muhalefet kanadında 'yerel seçimde ittifak' tartışmaları sürerken, İYİ Parti Milletvekili Adnan Beker'den dikkat çeken bir çıkış geldi. 

Beker, "Eğer bir seçim işbirliği olacaksa kesin ve kesin Ankara İYİ Parti'ye verilmeli" dedi. İYİ Partili Beker'in bu açıklamasına CHP'den yanıt gecikmedi. 

"ANLAYIŞIMDA MUHALEFETE MUHALEFET ETMEK YOK"

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın programında, sözkonusu açıklamalara yönelik şu ifadeleri kullandı:

"Adnan Bey'in ifadelerini vatandaşlarımız değerlendirir. Bir şey söylersem kalbini kırarım. Benim anlayışımda muhalefete muhalefet yapmak yok. İşimiz iktidara muhalefet etmek. CHP de İYİ Parti de kendi özeleştirisini yapmalı. Şimdi ona öyle ifadeler kullanılır ki vatandaşın karşısında birlikte oy istemiş insanlara yakışmaz. Sistemin getirdiği bir çarpıklık var, bizim de doğru yapmadığımız bir okuma var. Partilerin birbirine nezaketi hallaç pamuğu gibi atılmış durumda. Bunu düzeltmek lazım."

NE OLMUŞTU?

İYİ Partili Beker, TV100'de yayınlanan bir programda 'yerel seçimlerde ittifak' konusuna ilişkin şu ifadeleri kullanmıştı:

"Eğer bir seçim işbirliği olacaksa kesin ve kesin Ankara İYİ Parti'ye verilmeli. O gün geldiğinde Mansur Bey gelir, İYİ Parti'nin adayı olur. Nereden biliyoruz 3 ay sonra olmayacağını. Şimdi diyor ki 'Ben CHP'den adayım.' Diyelim ki olmadı Mansur Yavaş. Yarın da mesala 'Ben aday değilim' dedi. Yani CHP'de de İYİ Parti'de de aday olmayacak mı Ankara'da?" 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50