banner16

İddia: Özgür Özel ve İmamoğlu arasında mutabakat var; bu ay açıklama yapması bekleniyor

"Benim tanıdığım Özgür Özel, bana göre bugünkü açıklamadan sonra aday olarak çıkacaktır" 

16 Ağustos 2023
İddia: Özgür Özel ve İmamoğlu arasında mutabakat var; bu ay açıklama yapması bekleniyor

İBB Başkanı İmamoğlu'nun İstanbul için "adaylık mesajı" veren konuşmasını değerlendiren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, "Benim tanıdığım Özgür Özel, bana göre bugünkü açıklamadan sonra aday olarak çıkacaktır" dedi. tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel ise, "Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu arasında tam bir mutabakat var. Özel ilçe kongrelerinin bitmesini bekliyor. Ağustos ayında açıklama yapması bekleniyor" diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün yaptığı açıklamada, "Yeniden İstanbul için yola çıkıyorum" dedi. CHP'den ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise tv100'de katıldığı "Doğru Yorum" programında, İBB Başkanı İmamoğlu'nun açıklaması ve partiye ilişkin değerlendirmede bulundu. 

Özcan: Dinledim, dedim ki "Dağ fare doğurur"

Özcan, "Hanginiz bir şey anladı bu açıklamalardan. Sayın İmamoğlu mehter takımı gibi, bir ileri iki geri. Değişim nedir, nereden başlamaktadır? Bunları net bir şekilde ortaya koyması lazım. Yaklaşık 30 dakika boyunca dinledim, sonra dedim ki 'Dağ fare doğurur.' Sayın İmamoğlu İstanbul'a mı aday, CHP Genel Başkanlığı'na mı? Ben bu soruları sordum. CHP'de bir değişim olmadıktan sonra ne İmamoğllu ne birçok başkanın yerel seçimlerde şansı olmayacak. Sayın Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında gidilecek seçimde birçok başkanın şansı yok" diye konuştu. 

"Özel, bu açıklamadan sonra aday olacaktır"

Özcan, İmamoğlu'nun konuşmasında CHP Grup Başkanı Özgür Özel'i "değişim" için işaret etmesini de değerlendirdi. Özcan, "Benim tanıdığım Özgür Özel, bana göre bugünkü açıklamadan sonra aday olarak çıkacaktır ve tek alternatif olarak çıkacaktır. Kendisinden başka da imza toplayabilecek şu anda partide başka isim bulunmamaktadır" dedi.

Gürel: Özel ve İmamoğlu arasında tam bir mutabakat var

tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel ise kulis bilgiler paylaştı. Gürel, Özel'in işaret edilmesiyle ilgili şunları söyledi:

"Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu arasında tam bir mutabakat var" diyen Gürel, "Özgür Özel ilçe kongrelerinin bitmesini bekliyor, il kongrelerinin hemen öncesinde Özgür Özel kendisinin de sinyalini verdiği bir adaylık çıkışı yapacaksa değişimi ve Özgür Özel’i destekleyenler, Özgür Özel’in ağustos ayında açıklama yapması gerektiğini düşünüyor ve bu yönde de Özgür Özel’i yüreklendiriyorlar. Değişimciler kendilerinin önde olduğunu düşünüyor" diye konuştu. 

"İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu bir araya gelecek"

Gürel, son olarak, "Yarın Hacı Bayram Veli anma etkinlikleri var, Sayın İmamoğlu ve Sayın Kılıçdaroğlu bir araya gelecek bu gerilimi kontrollü şekilde yürütmeye çalışıyorlar" dedi.

İmamoğlu'nun açıklaması

Yol haritasını açıklamak üzere basın toplantısı düzenleyen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İstanbul’a hizmet gerçekten dünyaya hizmettir. İstanbul’a ihanet edilemez. Çünkü bu sadece Türkiye’ye değil insanlığa ihanet olur. Ben İBB Başkanı olarak ilk yola çıktığımda tüm halkımıza bu mukaddes şehrin en başarılı belediye başkanı olacağıma söz verdim. Bu sözümü tutmaya devam edeceğim" dedi.

"İstanbul'u bir kez daha savunmak için bir kez daha yola çıkıyorum. Refah içinde bir şehir oluşturmak için yola çıkıyorum, dünyanın tüm teknolojik yeniliklerine ev sahibi olmak için yola çıkıyorum. 2019'da olduğu gibi CHP'li yol arkadaşlarımla farklı partilere gönül veren kıymetli hemşerilerim İstanbullularla tekrar İstanbul ittifakını en güçlü şekilde kurmaya geliyorum" diyen İmamoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, "Ben adayım demedim yola çıkıyorum dedim" notunu düştü.

Kılıçdaroğlu'na çağrı yaptı, "CHP'nin geçmişi tertemiz evlatları vardır" diyerek Özgür Özel'in ismini örnek verdi

İmamoğlu, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. İmamoğlu'na yöneltilen sorular ve yanıtları şöyle:

* 29 Mayıs’ta ilan ettiğiniz değişim çağrısının muhatabı ve taşıyıcısı kim olacak? CHP ekim ayının sonunda kurultaya gidiyor, kendisiniz aday olmayacağınıza göre herhangi bir adayı destekleyecek misiniz? Bu isim Özgür Özel mi olacak veyahut bir başka isim mi? Aynı kurultaydan Kılıçdaroğlu tekrar lider olarak çıktığında bu sizin de aday olacağınız yerel seçimleri nasıl etkileyecek?

-Ben, 28 Mayıs’tan sonra yaptığım açıklamada neredeysem tam da oradayım. Bu işin tam da göbeğindeyim. En üst düzeyde bu sürece dönük mücadelemi vereceğimi de söyledim. Varsayımlar üzerinden konuşmayı doğru bulmuyorum. CHP’nin kurultay tarihi belli değildir, süreç olgunlaşacaktır. Ben bugün bu açıklamaları yaparken özellikle başta İstanbul’da kongrelerin nasıl bir dönüşüm seyri içinde olduğunu gözlemliyorum. Bu bağlamda bu kritik evrede yaptığım açıklamanın ne kadar sorumluluk bilinciyle dolu olduğunun da altını çizmek isterim. İfade edeyim ki bu değişim ve dönüşüm sürecinde elbette ki temennilerim vardı bu temennilerimi kendi isteğimle, kendi talebimle dört kez genel başkanımıza ilettim. Tekrar bu iletimi burada ifade edeyim; ben hâlâ sayın genel başkanın değişim ve dönüşüm sürecinin liderliğini yaparak partimizin tüm kadrolarıyla yenilenmesiyle bir yeni bir siyasi parti mimarisiyle geleceğe coşkulu bir şekilde ulaşmasını sağlayıcı bir süreci hazırlaması gerektiğini düşünüyorum. CHP’nin tarihini bilen, geçmişi tertemiz evlatları vardır bunlardan ismi geçtiği için söylüyorum biri Özgür Özel’dir, başkaları da vardır. Bunlar zaman içerisinde konuşulur.

Özgür Özel'den İmamoğlu'na teşekkür

İmamoğlu'nun yorumunu "hak teslimi" olarak nitelendirerek teşekkür eden Özel, şunları söyledi:

"Ekrem Bey’in vermiş olduğu kararı önemli ve değerli buluyorum. Bu karar en çok İstanbulluları ve hepimizi memnun etmiştir. Bu kararın İstanbul’a ve Türkiye’ye iyi geleceğini düşünüyorum. Sorulan bir soru üzerine ‘CHP’nin tarihini bilen, geçmişi tertemiz evlatları vardır. Bunlardan birisi Özgür Özel’dir’ ifadelerini de sadece kendi adıma değil parti tarihini bilen geçmişi temiz bütün arkadaşlarımız adına bir hak teslimi olarak görüyorum, değerli buluyorum, kendisine teşekkür ediyorum."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.