banner16

CHP’li Kılınç’tan iktidara: Yasa, dezenformasyonla mücadele için değil bir dezenformasyon merkezinin kurulması için çıkarıldı

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu 28. Dönemin ilk toplantısını yaptı.  

13 Temmuz 2023
CHP’li Kılınç’tan iktidara: Yasa, dezenformasyonla mücadele için değil bir dezenformasyon merkezinin kurulması için çıkarıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili ve TBMM Dijital Mecralar Komisyonu üyesi Yüksel Mansur Kılınç, Dijital Mecralar Komisyonu toplantısında yaptığı konuşmada, dezenformasyonla mücadelenin en önemli unsurunun toplumu bilgi ile donatmak olduğunu belirterek dezenformasyonla mücadele adı altında çıkarılan yasa ile dezenformasyonla mücadele edilmediğini tam tersine bir dezenformasyon merkezinin kurulduğunu söyledi. 

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu 28. Dönemin ilk toplantısını yaptı. 

Toplantıda geçen dönem TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşan ve AKP’nin Dezenformasyon ile Mücadele Yasası olarak nitelediği Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun üzerinde tartışmalar yaşandı. 

Komisyon Başkanı AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, “Dezenformasyonla Mücadele Yasası hakkında kopartılan fırtınaların aslında doğru olmadığını, özellikle 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimleri sürecinde bir kez daha gördük” iddiasında bulundu. 

 DEZENFORMASYON MERKEZİ KURULDU

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili ve TBMM Dijital Mecralar Komisyonu üyesi Yüksel Mansur Kılınç ise “Sayın Başkanın ifade ettiği gibi dezenformasyonla mücadele yasası doğru olarak ele alınmamıştır. Yasa teklifi, İletişim Başkanlığının, yasanın çıkmasını da beklemeden kurduğu dezenformasyon merkezini kolaylaştırmak için ve basın kuruluşlarını baskılamaya yönelik olarak getirilmiştir” dedi. 

Dezenformasyonun ülkeyi ve toplumu doğrudan tehdit eden unsurlardan oluştuğuna ve  dezenformasyonla mücadelenin en önemli unsurunun toplumu bilgilendirmek olduğuna vurgu yapan Kılınç, yasanın dezenformasyonla mücadele için değil  bir dezenformasyon merkezinin kurulması için çıkarıldığını söyledi. 

DİJİTAL DEMOKRASİDEN KORKMAYIN

Kılınç, gelişen dijital demokrasinin iktidar çevresini paniklettiğini belirterek “Dijital demokrasiden korkmamamız lazım. Siz doğru bilgi vermezseniz, siz bütünlüklü olarak bu alana bakmazsanız kendinize yönelik tehditler olarak görürsünüz. Bir de bakarsınız ki dijital ağlar üzerinden ülkenizle ilgili risk ve tehditleri büyütmek isteyenler daha fazlasını yapabilmişler.” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50