banner16

İmamoğlu'nun makamsız sözcüsü, Kaftancıoğlu'na sataştı

Canan Kaftancıoğlu, Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olmasının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sayesinde olduğunu söyledi. Kaftancıoğlu'nun bu açıklamalarına İmamoğlu'nun bir süre önce sözcülük görevinden almak zorunda kaldığı danışmanı Murat Ongun'dan gönderme geldi. 

28 Haziran 2023
İmamoğlu'nun makamsız sözcüsü, Kaftancıoğlu'na sataştı

Verdiği röportajda Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilere yanıt veren CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun Kılıçdaroğlu'nu savunması İmamoğlu ekibini kızdırdı.

Kaftancıoğlu, "Kılıçdaroğlu Genel Başkan olmasaydı çok büyük ihtimalle Ekrem İmamoğlu profilinde birisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olamazdı. O zaman da mesela "sağcıydı" derlerdi; eş dost, tanıdık, il başkanı, yakını kim ise getirir onu belediye başkan adayı yaparlardı." ifadelerini kullandı. İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun ise bu sözlere göndermede bulunarak "Profil'den İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu" yazıp bazı fotoğraflar paylaştı.

"İMAMOĞLU PROFİLİNDE BİRİ ADAY OLAMAZDI"

Yaptığı açıklamalarda sık sık gündeme gelen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, son röportajında önemli mesajlar verdi. Kaftancıoğlu, zaman zaman aralarında gerginlik yaşandığı iddia edilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na da göndermede bulundu. Kaftancıoğlu, "Kendimden örnek vereyim, Kemal Kılıçdaroğlu Genel Başkan olmasaydı Cumhuriyet Halk Partisi'nde benim gibi bir siyasi aktör -beğenirsiniz, beğenmezsiniz- olamazdı. Kemal Kılıçdaroğlu Genel Başkan olmasaydı çok büyük ihtimalle Ekrem İmamoğlu profilinde birisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olamazdı. O zaman da mesela "sağcıydı" derlerdi, eş dost, tanıdık, il başkanı, yakını kim ise getirir onu belediye başkan adayı yaparlardı." ifadelerini kullandı.

İMALI YANIT

Bu açıklama gündem yaratırken Kaftancıoğlu'na yanıt İmamoğlu'ndan değil ama danışmanı Murat Ongun'dan geldi. Ongun İmamoğlu'nun yan profilden çekildiği fotoğrafları paylaşarak "Profil'den İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50