banner16

"Anketlerin anketi"ndan çıkan sonuç: Seçim ikinci tura kalıyor, Cumhur İttifakı 2 puan önde

İttifakların oy oranları ve cumhurbaşkanı seçiminde son durum 

17 Nisan 2023
"Anketlerin anketi"ndan çıkan sonuç: Seçim ikinci tura kalıyor, Cumhur İttifakı 2 puan önde

Türkiye Raporu'nun "Anketlerin anketi" başlıklı araştırmasına göre; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan ikinci tura kalırsa seçimi Kılıçdaroğlu alıyor. 

Türkiye Raporu, Avrasya, Aksoy, Yöneylem, Metropoll, MAK, Saros, ORC, ADA ve Bulgu araştırma şirketlerinin anket sonuçlarının ortalaması alınarak hazırlanan "Anketlerin anketi" araştırmasının sonuçları paylaşıldı.

Mart ayı sonuçlarına göre; Cumhur İttifakı seçimde yüzde 40,1 oranında oy alırken, Millet İttifakı yüzde 38,7 oranında oy alıyor. 

Emek ve Özgürlük İttifakı'nın oy oranı yüzde 11,3 iken, Memleket Partisi de yüzde 3,6 oranında oy alıyor. 

Öte yandan Cumhurbaşkanı seçimlerinin ikinci tur sonuçlarına da yer verilen ankette, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 54,56 oranında oy alarak seçimi kazanıyor. 

Ankete göre Cumhurbaşkanı Erdoğan ise yüzde 45,44 oranında oy alarak seçimi kaybediyor. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50