banner16

Erdoğan: Kentsel dönüşüm çalışmalarında en küçük bir ihmale veya aç gözlülüğe meydan vermemeliyiz

Erdoğan, "Deprem yıkıntılarının altında canlarımızın yitip gitmemesi için kentsel dönüşüm çalışmalarında en küçük bir ihmale veya aç gözlülüğe meydan vermemeliyiz" dedi.  

17 Nisan 2023
Erdoğan: Kentsel dönüşüm çalışmalarında en küçük bir ihmale veya aç gözlülüğe meydan vermemeliyiz

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi'nde düzenlenen basın toplantısında konuştu. "Bayramın ilk günü kentsel dönüşüme ivme katacak yeni bir müjdeyi inşallah milletimizle paylaşacağız" diyen Erdoğan, burada da muhalefete yüklendi.

"Fikirtepe'de yaşanan değişim 21 yıllık iktidarımızı en yalın haliyle göstermeye yeterlidir. İstanbul'un en sorunlu bölgesini aldık en prestijli yeri haline getirdik" diyen Erdoğan, "94 yılında İstanbul'u nasıl aldık hatırlayın. Çöp, çukur, çamur... Sonra buraları biz temizlemedik mi? Su var mıydı su? " ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Kentsel dönüşüm çalışmalarında en küçük bir ihmale veya aç gözlülüğe meydan vermemeliyiz"

"Deprem, bizim hazırlıklarımızın bitmesini beklemiyor. Önümüzdeki yılın temmuz ayına kadar konutların hepsi sahiplerine teslim edilmiş olacak. Tabii gönül bu projenin daha yatay bir mimariyle gerçekleştirilmesini ister ama insanlarımızı gönüllü bir şekilde ve bulundukları yerde dönüşüm sürecine dahil etmek için böyle bir yöntemle projeyi yürüttük.

Kentsel dönüşüm kredilerinin limitlerini 600 bin liradan 1 milyon 250 bin liraya çıkardık.  Bayramın ilk günü kentsel dönüşüme ivme katacak yeni bir müjdeyi inşallah milletimizle paylaşacağız. Deprem yıkıntılarının altında canlarımızın yitip gitmemesi için kentsel dönüşüm çalışmalarında en küçük bir ihmale veya aç gözlülüğe meydan vermemeliyiz.  

"Su var mıydı su?"

Fikirtepe'de yaşanan değişim 21 yıllık iktidarımızı en yalın haliyle göstermeye yeterlidir. İstanbul'un en sorunlu bölgesini aldık en prestijli yeri haline getirdik. İşte Türkiye'yi de 21 yıl önce Fikirtepe'nin eski hali gibi aldık. 94 yılında İstanbul'u nasıl aldık hatırlayın. Çöp, çukur, çamur... Sonra buraları biz temizlemedik mi? Su var mıydı su? 

"Bu nasıl bir kafa?"

Karşımıza Bay Bay Kemal'i aday olarak çıkardılar. Ama bu Bay Bay Kemal her biri ayrı bir alemde yaşayan, kendi iç sıkıntılarını bile çözmekten aciz 7 Cumhurbaşkanı yardımcısından habersiz adım atmayacakmış. Böyle devlet yönetimi olur mu, bu nasıl bir kafa?

Şimdi bu "frankenstein" koalisyonu ne yapacakmış? 85 milyonluk Türkiye'yi yönetecekmiş. Daha 7 kişi birbirini idare edemeyenler 85 milyonu nasıl yönetecekler."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.