banner16

CHP'den TRT hakkında suç duyurusu

CHP, TRT hakkında kamu davası açılması için başvuruda bulundu. Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim edilen şikâyet dilekçesinde TRT için "Bir süredir kendi mevzuatının da öngördüğü tarafsızlığı yayın politikasında yansıtamamaktadır" denildi. 

17 Nisan 2023
CHP'den TRT hakkında suç duyurusu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), TRT Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı hakkında kamu davası açılması için başvuruda bulundu. 

Partinin avukatı Çağlar Çağlayan tarafından Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletilen şikâyet dilekçesinde TRT için "Bir süredir kendi mevzuatının da öngördüğü tarafsızlığı yayın politikasında yansıtamamaktadır" denildi. 

Dilekçede, TRT'de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile doğrudan mülakat yapılmadığı, CHP'li milletvekillerinin TBMM'deki konuşmalarına iktidardaki partilere kıyasla çok daha az yer verildiği ve siyasi mesajların kamuoyuna ulaştırılmasının engellendiğini ifade edildi.

"BİRÇOĞU OLUMSUZ YAYINLAR"

Dilekçede Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP hakkında bu yıl içinde TRT'de yer verilen haberlere ilişkin şu değerlendirme yer aldı:

"1 Ocak 2023 10 Nisan 2023 tarihleri arasında ise TRT1 ve TRT Haber kanallarındaiçinde Cumhuriyet Halk Partisiyle ilgili bir konunun geçtiği bir çok haber veya yayın yapılmıştır... bu yayınlar çok kısa süreli yayınlar olup yine bir çoğu CHP ile ilgili olumsuz yayınlar ya da hükümeti öven yayınlardır." 

CHP Medya ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan’ın konu ile ilgili açıklama yaptı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.