banner16

Kılıçdaroğlu, Akşener'le görüştü, İmamoğlu ve Yavaş da katıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Altılı Masa'dan ayrılan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le görüştü. 

06 Mart 2023
Kılıçdaroğlu, Akşener'le görüştü, İmamoğlu ve Yavaş da katıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ağır ithamlarda bulunarak Altılı Masa'dan ayrılan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le görüştü. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın katıldığı görüşmenin ardından İyi Parti'den yapılan açıklamada Akşener'in masaya döndüğü belirtildi. 

Akşener'in, Kılıçdaroğlu'nun adaylığının "dayatıldığını" savunarak, ağır ithamlarla Altılı Masa'dan ayrılması ve CHP'li iki belediye başkanını adaylığa çağırması siyasetin gündemine otururken; İyi Parti'nin Millet İttifakı'na dönüşü konusunda yeni bir öneri sunuldu. İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Akşener'in, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a cumhurbaşkanı yardımcısı olma önerisini ilettiğini söyledi.

Akşener ile Kılıçdaroğlu, bu formülün görüşülmesi için bir otelde bir araya geldi. Görüşmeye, İBB Başkanı İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş da katıldı.

İyi Parti Sözcüsü Zorlu, iki liderin görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada , "Genel Başkanımız Altılı Masa toplantısına katılacak” dedi.

Gelişeler yaşanırken, İyi Parti lideri Akşener, Kılıçdaroğlu ile görüşmek için binadan ayrıldı. Akşener parti binasından çıkarken "Birleşe birleşe kazanacağız" sloganları atıldı.

Gazeteci İsmail Küçükkaya, görüşmeye dair, "Güvenilir bir kaynağım, dörtlü bir görüşmeden söz ediyor. İmamoğlu, Yavaş, Kılıçdaroğlu ve Akşener şeklinde. Bu formül onların üzerinde inşa edildiği için beraber görüşelim demişler. Bir otelde görüşecekler" ifadesini kullandı. 

CHP'li yetkili: Parti, Akşener'in önerisini kabul etti

Reuters’a konuşan CHP’li üst düzey bir yetkili CHP’nin, Akşener’in önerisini kabul ettiğini belirterek, “Diğer liderler de değerlendirme yapacak” dedi. Partiden resmi bir açıklama yapılmadı.

İmamoğlu ve Yavaş'tan Akşener'e ziyaret

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın Altılı Masa'dan ayrılan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yaptığı ziyaret sonrası saat 14.00'te yapılması planlanan Millet İttifakı toplantısı saat 15.00'e alınmıştı.

İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'nun yaptığı açıklamaya göre; İmamoğlu ve Yavaş'ın Akşener'e "Millet İttifakı'na dönme" çağrısı yaptığı ziyarette Akşener, iki başkana cumhurbaşkanı yardımcısı olmalarını önerdi. Akşener'in bu önerisini CHP lideri Kılıçdaroğlu'na da ileteceği belirtildi. 

İmamoğlu, Akşener'e ziyaretleri sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun bilgisi ile bu ziyareti gerçekleştiriyoruz. Türkiyemizin depremle birlikte yaşadığı zor günlerde ve milletimizin, memleketimizin geleceği açısından Altılı Masa'nın stratejisinin önemli olduğunun bilincindeyiz. Buna binaen buradayız. Duygularımızı paylaştık. 

Mansur Yavaş da şöyle konuştu:

"Biz Millet İttifakı belediye başkanlarıyız. Masada olanları seyretme imkanımız yok. Önümüzde seçim var, milletimizin ayrılığa tahammülü yok. Deprem felaketinden sonra yaraları saracak şekilde, tekrar bir araya gelinmesi arzusu, halkımızın arzusu. Biz de görev edindik, genel başkana ilettik. Değerlendirecekler." 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.