banner16

TKP'den Erdoğan'ın da aralarında olduğu 215 kişi hakkında suç duyurusu

Türkiye Komünist Partisi, on binlerce yurttaşımızın hayatını kaybettiği deprem sonrası aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bulunduğu 215 isim hakkında suç duyurusunda bulundu. 

21 Şubat 2023
TKP'den Erdoğan'ın da aralarında olduğu 215 kişi hakkında suç duyurusu

TKP’li Hukukçular tarafından yapılan suç duyurusunda siyasi iktidar; başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm Cumhurbaşkanlığı kabinesi, bakan yardımcıları, vali ve kaymakamlar ile AFAD, BTK ve Kızılay gibi ilgili kurumların tamamı yaşanan tablonun birinci dereceden sorumluları olarak şüpheliler arasında yerini aldı.

Suç duyurusunda şüphelilerin Türk Ceza Kanunu’nda yer alan “Kasten öldürme” başlıklı 81. Maddesi, Kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi, Kasten yaralama (TCK m.86,87)  Görevi kötüye kullanma (TCK m.257) ve soruşturma kapsamında toplanan delillere göre re’sen tespit edilecek diğer suçlar bakımından cezalandırılması istendi.

Kasten öldürme, kasten yaralama, görevi kötüye kullanma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunulan dilekçede, devletin yönetsel ve karar merciilerinde görev yapan şüphelilerin hukuka aykırı işlem ve eylemleri sonucunda, yaşanan yıkım nedeniyle meydana gelen can kayıpları ve yaralanmaların öngörülebilirliği bakımından 5237 sayılı TCK’nın 81. maddesi kapsamında kasten öldürme ile 83. maddesi kapsamında ihmali davranışla kasten öldürme suçunu oluşturmakta olduğu belirtildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.