banner16

Depremzedeye 'kader planı' diyen Erdoğan, Bingöl depremi için 'kader diye geçiştirilemez' demişti

Erdoğan'ın "kader planı" sözleri, 2003'te Başbakan olmasından kısa süre sonra meydana gelen Bingöl depremi için kullandığı sözleri akıllara getirdi. 

08 Şubat 2023
Depremzedeye 'kader planı' diyen Erdoğan, Bingöl depremi için 'kader diye geçiştirilemez' demişti

10 ilin etkilendiği, 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremin 3. gününde merkez üssü Kahramanmaraş'a giden ve kendisiyle konuşan depremzedeye, "Olanlar hep oldu. Bunlar kader planının içinde olan şeyler" diyen Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan olmasından çok kısa bir süre sonra meydana gelen 2003'teki Bingöl depreminde, "Olay, kader diye geçiştirilemez" ifadesini kullanmıştı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Pazarcık İlçesi'nde incelemelerde bulundu. Erdoğan, arama-kurtarma çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi alırken, depremzede vatandaşlarla da görüştü.

Erdoğan, kendisiyle konuşan bir depremzedeye, "Olanlar hep oldu. Bunlar kader planının içinde olan şeyler" dedi. 

Erdoğan'ın "kader planı" sözleri, 2003'te Başbakan olmasından kısa süre sonra meydana gelen Bingöl depremi için kullandığı sözleri akıllara getirdi. 

Erdoğan, şunları söylemişti:

"Yeraltında fay kırıklarından önce bağışlayın söylemek zorundayım, kırılan ar damarlarıdır. Malzemeden çalmanın arkasında ahlak hırsızlığı, demokrasiden çalmak, hukuk kapkaççılığı, siyaset yankesiciliği ve kamu yönetimi kalpazanlığı yatmaktadır. Bu olay, kamu otoritesinin devlet imkanlarını nasıl kullandığını bütün çıplaklığı ile ortaya koymuştur. Olay kader diye geçiştirilemez.

17 Ağustos depreminden sonra TBMM’de deprem araştırma komisyonu kuruldu. Komisyon, 38 öneride bulundu. Hükümetin neler yapıp neleri yapmadığı işte ortada. Sorun, sadece inşaat malzemesi çalmaya indirgenemez. Depremlerden sonra ortaya çıkan felaketler aslında geçmişten bugüne miras kalmış bir yönetim sorununun sonucudur. İnşaatlarda zemin etüdü, malzeme ve kontrol eksikliği varsa netice bu olur."

Erdoğan, 301 madencinin yaşamını yitirdiği Soma Maden Faciası’yla ilgili olarak da, "Arkadaşlar yani biz bir defa bu tür ocaklarında, kömür ocaklarında bu olanları, lütfen buralarda bu olaylar hiç olmaz diye yorumlamayalım. Bunlar olağan şeylerdir. Literatürde iş kazası denilen bir olay vardır. Bunun yapısında fıtratında bunlar var. Hiç kaza olmayacak diye bir şey yok" demişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.