banner16

Erdoğan’dan İmamoğlu kararı için ilk yorum: Bu oyunun içinde yer almadık, almayacağız

Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle verilen hapis ve siyasi yasak cezaları hakkında ilk kez konuştu. 

17 Aralık 2022
Erdoğan’dan İmamoğlu kararı için ilk yorum: Bu oyunun içinde yer almadık, almayacağız

Mardin’de konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle verilen hapis ve siyasi yasak cezaları hakkında ilk kez konuştu.

"Bu tartışmanın ne bizimle ne şahsımla ne milletimizle bir ilgisi yok" diyen Erdoğan, "Buradaki asıl çarpıklık yargı ile ilgili bir sürecin altılı masanın kendi içindeki siyasi çekişmelerinin mezesi haline getirilmeye çalışılmasıdır. Bizi de aynı oyuna alet etmeye kalkıyorlar, kusura bakmasınlar. Biz bu oyunun içerisinde yer almadık yer almayacağız" diye konuştu.

Öte yandan Erdoğan burada yaptığı konuşmada Mardin Havalimanı’nın adının Mardin Prof. Dr. Aziz Sancar Havalimanı olarak değiştirileceğini duyurdu.

Erdoğan, Mardin Derik Ovası Sulaması, Midyat-Nusaybin Yolu, Ömerli ve Dargeçit Doğalgaz Verme ile Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni’nde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Plan bütçe müzakereleri bitti, Cumhur İttifakı, 325 oyla muhalefeti duman etti"

"Benim Kürt kardeşlerime çok çektirdiler: Hem Kürdüz dediler hem Kürt kardeşlerimi vurdular, çukurlara gömdüler. Arabıyla Kürdüyle bütün mabetlere varıncaya kadar yıktılar. Terör örgütünün  Nusaybin’de, Dar Geçit’te Derik’te tahrip ettiği caddeleri sokakları binaları yeni baştan biz inşa ettik. Derik’te kaymakamımızı bunlar şehit etti. Günahı neydi? Sadece Derik’e hizmet etmekti. Terör örgütünün kaynaklarını yağmaladığı belediyelerimizi yeniden sizlere hizmet edecek hale biz getirdik. Ağızlarından özgürlüğü düşürmeyenlerin Türküyle Arabıyla Kürdüyle sizleri esir etmesinin önüne biz geçtik. Lafa gelince kardeşlikten dem vuranların Müslümanıyla Süryanisiyle sizleri birbirine düşürme planını biz bozduk. Sınırlarımızın ötesinde yaşananları takip ediyorsunuz. Geleceklerini bu milletin bu coğrafyanın sizlerin binlerce yıllık kardeşliğinde değil, binlerce kilometre ötede arayanların nasıl bir felakete yol açtıklarını görüyorsunuz. Bu topraklarda yaşayan insanların kanları üzerinde kendilerine saltanat düzeni kurma peşinde olanların sergiledikleri kepazeliklerin her gün bir yenisi ortaya saçılıyor. İşte plan bütçe müzakereleri bitti. Cumhur İttifakı 325 oyla muhalefeti duman etti. Bu milletin evlatlarının canlarına göz dikerken kendi evlatlarını güven ve şatafat içinde yaşatanların mide bulandırıcı riyakarlıklarını anlatmaya gerek bile duymuyorum.

Kılıçdaroğlu'na: Diyarbakır anneleriyle helalleştin mi?

"Bay Kemal 6 yaşındaki çocuğu konuşuyorsun, bizim ciğerimiz yanıyor o bir felaket ayrı bir konu. 10,11,13,14 yaşında Kandil’e kaçırılan o yavrular için bugüne kadar bir kelime ettin mi? O terör örgütlerinin taciz ettiği o yavrularla ilgili bir cümle kullandın mı? Diyarbakır annelerini ziyaret ettin mi, onlarla helalleştin mi? Ah cambaz ah. Ne diyor helalleşmeye geldim. Nereye? Eğer helalleşmeye gideceksen Diyarbakır’a git. Ama sen kiminle dirsek temasındasın? HDP ile. HDP  ne iş yapıyor Kandil’le beraber iş tutuyor.

"Demokrasimizin eksikleri varsa onları tamamlayacağız"

"Hep birlikte ülkemize dört elle sarılarak ortak geleceğimizi birlikte inşa edeceğiz. Bunun için demokrasimizin eksikleri varsa onları tamamlayacağız. Bunun için eser ve hizmet altyapımızın eksikleri varsa onları gidereceğiz. Bunun için kardeşliğimizi güçlendirmenin önünde engeller varsa bunları kaldıracağız. Bunun için coğrafyamızdaki bin yıllık dayanışmamızı tahkim edecek, aramıza kimseyi sokmadan işimize bakacağız.

"İnşallah 2024,2025, 26, 27, 28, durmak yok yola devam"

"Sizlerin desteği ile 2023’te bir kez daha üstleneceğimizi sorumlulukla ülkemizi bu tarihi dönüm noktasından başarı ile geçirerek inşallah 2024,2025, 26, 27, 28, durmak yok yola devam. Kim ne derse desin bizim gündemimizde eser, yatırım, proje, huzur güven umut vizyon var. Muhalefette ne var? Tam takır. 

"Yaptıklarımız veya yapmadıklarımızla milletimize zarar vermedik"

"Attığımız her adımda hayata geçirdiğim her programda samimiydik çünkü arkamızda siz vardık. Millete güveniyorduk. Eksiklerimiz olabilir, vardı hatalarımız da belki vardı ama biz bunların hepsini aştık. Yaptıklarımız veya yapmadıklarımızla milletimize zarar vermedik. Karşımızda da hep eser ve hizmet siyasetinde yarışabileceğimiz rakipler görmek istedik. Eskiden bu kıratta rakiplerle karşılaştığımız oluyordu. Maalesef uzunca bir süredir tek parti faşizmi artığı bir zihniyetin temsilcileri durumundaki tiplerle muhatabız. Ülkeye ve millet hizmet adına köken ve meşrep istismarı dışında hiçbir müktesepleri olmayan bu karikatür tiplerin tek malzemesi yalan, iftira, çarpıtmadır.

İmamoğlu kararına ilk yorum

"Son günlerde bir mahkeme kararı üzerinden koparılan fırtınanın gerisinde de aynı faşist zihniyet var. Aslında bu tartışmanın ne bizimle ne şahsımla ne milletimizle bir ilgisi yok. Çünkü konu bir şahsın hakimlere hakaret ettiği iddiasıyla aldığı mahkumiyet kararından ibarettir. Ortada ne bir siyasi tartışma ne bir fikir kavgası ne bir hizmet mücadelesi mevcuttur. Mahkeme kararının açıklanmasının ardından söylenenlere yazılıp çizilenlere baktığımızda bir taraftan gülüyor bir taraftan üzülüyoruz. Yalan yanlış bir sürü lafın nasıl iddialı ve emin bir şekilde ifade edildiğini görünce gülüyoruz.  Birilerinin kendi iç kavgalarını Bizansvari taht oyunlarını bizim üzerimizden yürütmenin peşinden koştuğunu gördükçe de üzülüyoruz.

"Bizim de eleştirdiğimiz hem de en sert şekilde eleştirdiğimiz pek çok mahkeme kararı da olmuştur. Ama bu kimseye hakimlere hakaret etme mahkeme kararlarını tanımama hakkı vermez.

"Buradaki asıl çarpıklık yargı ile ilgili bir sürecin altılı masanın kendi içindeki siyasi çekişmelerinin mezesi haline getirilmeye çalışılmasıdır. Bizi de aynı oyuna alet etmeye kalkıyorlar, kusura bakmasınlar. Biz bu oyunun içerisinde yer almadık yer almayacağız.

"Bizim için cumhurbaşkanı adayının kim olacağı önemli değil. Cumhur İttifakı adayını açıklamış, meydanlarda gümbür gümbür sözünü söylüyor."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50