banner16

Kartal'da, 'Uluslararası Çocuk Edebiyatı Festivali'nin Açılışı Yapıldı

Kartal Belediyesi'nin öncülüğünde düzenlenen ve Kartallı çocukların, edebiyat ve sanata olan ilgisini artırmayı amaçlayan “Uluslararası Çocuk Edebiyatı Festivali”nin açılışı dün yapıldı. 

11 Eylul 2022
Kartal'da, 'Uluslararası Çocuk Edebiyatı Festivali'nin Açılışı Yapıldı

Kartal Belediyesi'nin öncülüğünde düzenlenen ve Kartallı çocukların, edebiyat ve sanata olan ilgisini artırmayı amaçlayan “Uluslararası Çocuk Edebiyatı Festivali”nin açılışı dün yapıldı.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde düzenlenen “Uluslararası Çocuk Edebiyatı Festivali”nin açılışı dün Kartal Belediyesi Masal Müzesi’nde yapıldı. Türkiye’nin yanı sıra İsveç, Romanya, Macaristan ve Makedonya olmak üzere 5 ülkeden 45 yazarın katıldığı, konserler, oyun atölyeleri ve söyleşilerle, Kartallı çocukları ve ailelerini birbirinden farklı isimlerle buluşturan festivalin açılışı dün yapıldı.

Açılış programına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Adem Uçar, Belediye Meclis Üyesi Olcay Özgön, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hüseyin Güler, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Umut Veli Develi ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

FESTİVALİN İLK GÜNÜNDE ÇOCUK TİYATROLARI YER ALDI

Kurdele kesimiyle gerçekleştiren festivalin açılışının ardından katılımcılar, yayınevlerini gezerek okurlar ve stant sahipleri ile bir araya geldi. Geleneksel sokak oyunları, oyun atölyeleri, masal dinletileri ile başlayan festivalde, çocuklar boyama atölyeleri ve sahne gösterileri ile eğlendiler. Festivalin ilk gününde çocuk tiyatroları da yer aldı. Karlar Ülkesi ve Dostum İbiş adlı çocuk oyunları sahnelendi. Kartallı çocuklar, oyunları aileleriyle beraber izledi.

ÜNLÜ YAZARLAR OKURLARIYLA BİR ARADA

Çocuk edebiyatının ele alındığı söyleşilerde, edebiyatın öne çıkan isimlerinden yazar Sema Çeker ‘Masal ve Kadın’ konusunu ele alırken, Şebnem Balevi ise ‘Çocuk Edebiyatında Mitoloji’ başlığı altında okurlarıyla buluştu.

FESTİVALİN ONUR KONUĞU FATOŞ İNHAN OLDU

Festivalde ünlü oyuncak markası ‘Fatoş Oyuncakları’nın kurucusu Fatoş İnhan’ın onur konuğu olarak söyleşi yaptı. Fatoş İnhan söyleşisinde, yaşamını ve iş hayatını ele aldı. İnhan, hayatı boyunca çocuklarla ilgili bir iş yapmanın mutluluğunu ifade ederek, festivali hayata geçiren Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’e teşekkür etti.

Söyleşi sonunda, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Adem Uçar, Fatoş İnhan’a teşekkür plaketi takdim ederek, katılımlarından dolayı teşekkür etti. Ayrıca, Fatoş İnhan Türkiye’nin ilk ve tek oyuncak müzesi olan Masal Müzesi’ne, ‘Nasreddin Hoca’ oyuncağını armağan etti.

FESTİVALİN İLK GÜNÜNÜN SON ETKİNLİĞİ SANATÇI GÖKSEL DOĞANÇAY’IN KONSERİ OLDU

Festivalin ilk günündeki son etkinlik ise Rock sanatçısı Göksel Doğançay’ın konseri oldu. Konserde, sanatçı Doğançay yaklaşık 2 saat boyunca sahnede performans sergiledi. Konseri izleyen Kartallılar, sanatçının seslendirdiği ‘Dönence’, ‘Islak ıslak’ gibi bilinen şarkılara eşlik etti. Konserin sonunda, Kartal Belediye Başkanı Yüksel adına, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Umut Veli Develi, Doğançay’a teşekkür plaketi takdim etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.