banner16

Tercih Edilebileceğiniz 10 Vizesiz Tatil Rotası

 

30 Mayıs 2022
Tercih Edilebileceğiniz 10 Vizesiz Tatil Rotası

Bildiğiniz üzere yurtdışına çıkmak için belli başlı şartları sağlamanız gerekiyor. Bazı ülkeler için bu yalnızca pasaport olurken bazı ülkeler bizden vize de istemekte. Vizenin çıkış süreci ve masrafı düşünüldüğünde ilk olarak vizesiz ülkeleri tercih etmek son derece doğru bir adım olabilir. İndirimli uçak bileti alıp vizesiz ülkelere uçuş gerçekleştirmek ve bambaşka kültürleri tatmak istiyorsanız işte size 10 harika seçenek.

Arjantin

Listemizin ilk sırasına Arjantin’i koymaya karar verdik. Sizi büyüleyecek olan manzaraları sürekli olarak karşınıza çıkaracak olan ülkenin harika d bir mutfağı bulunuyor. Tango dansının burada doğduğunu söylememize dahi gerek yok. Hem geçmiş yıllardan kalan tarihi eserleri görüp hem gece eğlencelerine katılıp hem de muhteşem bir doğa gezisi yapabileceksiniz.

Endonezya

Belki Endonezya seçeneği size ilk etapta cazip gelmiyor. Ancak ülkenin en popüler yeri olan Bali ismini duyduğunuzda hemen heyecanlanmaya başlayacaksınız. Birçoğumuz masajıyla bildiği Bali yurtdışına çıkacaklar için harika bir seçenek konumunda. Ülkenin bambaşka bir dini ve kültürü olduğundan indirimli uçak bileti alarak çıkabileceğiniz en ilgi çekici tatillerden bir tanesi olarak Endonezya gösterilebilir.

Makedonya

Hafta sonunuzu boşa çıkardıysanız ve evde durmak istemiyorsanız önünüzde harika birçok seçenek olacak. Sinop uçak bileti alarak güzel bir Karadeniz turu atabilirsiniz. Ancak benzer fiyatlara Makedonya biletleri alarak balkanlara kendinizi bırakmanız da mümkün. Osmanlı esintilerinin rahatlıkla fark edildiği ülkede doğal ve tarihi güzellikler çok farklı hislerin vücudunuzu sarmasını sağlayacak.

Gürcistan

Vizesiz gidilen ülkeler sıralamamızın bir diğer üyesi ise Gürcistan. Karadeniz turu atmayı kafasına koyan ve Sinop uçak bileti alan kişiler için her zaman Gürcistan önemli bir alternatif oluyor. Batum ya da Tiflis gibi önemli şehirleri Sinop’a uzak olsa da ülke sınırlarımıza oldukça yakın. Pasaportunuzla birlikte sınırı geçebilir ve bambaşka bir kültürün içerisine kendinizi bırakabilirsiniz. Şehrin merkezinde yapacağınız geziler sizi son derece memnun edecek.

Japonya

Bambaşka bir kültürü görmek isteyen kişilerdenseniz yeni rotanızı tartışmaya dahi gerek yok. Vizesiz bir şekilde ziyaret edilebilen Japonya sizin yeni adresiniz olacak. Kendine özgü yemekler, harika yapıları ve nazik insanları ile birlikte dünyanın en keyif veren yerlerinden bir tanesine gitmiş olacaksınız. Kalabalık bir ülke olduğu için gideceğiniz şehirleri iyi seçmeniz gerekiyor. Aksi halde tatiliniz yollarda geçebilir.

Sırbistan

Listemizin yeni üyesi hem vizesiz hem de ekonomik bir ülke. Özellikle genç nüfusumuzun sürekli olarak tercih ettiği Sırbistan vizesiz gezilebilen ülkeler arasında yer alıyor. Türk lirasının nispeten iyi bir değere sahip olduğu ülkede muhteşem bir tatil yapabilirsiniz. Tabi ki ilk adresiniz Belgrad olmalı. Her geçen gün gelişmeye devam eden bu şehir size unutulmaz tecrübeler sunacaktır.

Brezilya

Ülkemizdeki birçok kişinin futboldaki başarıları ile tanıdığı Brezilya vizesiz seyahat için harika bir seçenek. Amazon Ormanları’nı bünyesinde barındıran ülkede düzenlenen festivaller dans etmeden durmanızı çok zor bir hale getirecek. Antalya uçak bileti fiyatları ile Brezilya biletlerini karşılaştırdığınızda aradaki farkın çok da fazla olmadığını göreceksiniz. Bu yüzden de her zaman tercih edilebilir bir adres olacak.

Fas

Afrika Kıtası başlı başına başka bir heyecan yaratıyor. Kıta değişikliği ile birlikte farklı bir kültürü ziyaret etmeyi garanti etmiş oluyorsunuz. Bir yanında okyanusun bir yanında ise Sahra Çölü’nün uzandığı Fas en önemli tatil seçeneklerinden bir tanesi. Filmleri ile birlikte birçok insana kendini tanıtan Kazablanka hiç düşünmeden ziyaret edilebilecek kadar güzel. Alternatif olarak birkaç şehrinin daha çok güzel olduğunu söyleyebiliriz.

Ürdün

Gezilmesi gereken ülkeler arasında ismini sık görmediğimiz bir adrese geldi sıra. Antalya uçak bileti fiyatları incelemesi yaptığınız web sitesi üzerinden Ürdün biletlerine bakarsanız çok yüksek fiyatların karşınıza çıkmayacağını da görürsünüz. Dünyanın 7 harikasından biri olan Petra Antik Kenti ziyaretiniz sırasında sizi en çok etkileyecek yer olacak.

Tayland

Listemizin son sırasını en eğlenceli ülkelerden bir tanesine ayırdık. Muhteşem plajları ve tatil beldeleri ile birlikte Tayland en doğru seçimlerden bir tanesi olabilir. Farklı bir kültüre sahip olması sebebiyle herkes tarafından ilgiyle takip ediliyor. Egzotik bir tatilin hayalini kuranlar için bu Asya ülkesi harika bir seçenek olacak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.