banner16

Kılıçdaroğlu'ndan Z kuşağına: İktidar olduğumuzda size söz veriyoruz YÖK denen darbe kurumunu kaldıracağız

Kılıçdaroğlu, Z kuşağına söz verdi: Sizin tercihlerinizle biz iktidar olduğumuzda size söz veriyoruz YÖK denen darbe kurumunu kaldıracağız 

30 Haziran 2020
Kılıçdaroğlu'ndan Z kuşağına: İktidar olduğumuzda size söz veriyoruz YÖK denen darbe kurumunu kaldıracağız

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

BU DÖNEM KUCAKLAŞMA DÖNEMİ

- Zor bir dönemden geçtiğimiz hepimizin malumu. Bu dönem kavga dönemi değil. Bu dönem uzlaşma, bir birimizi kucaklama, var ise birbirimizin kusurunu örtme, kapatma dönemidir aslında. Bir anlamda siyasetin yumuşaması, sevginin egemen olması ve siyaset dilinin tüm toplumu kucaklayan bir kanala yönelmesi hepimizin ortak hedefidir.

- Kuşkusuz biz bunları söylüyoruz ama yaşadığımız sorunlar da var. Bu sorunlara değinmek de bizim görevimiz. Yani parlamentonun önemli bir partisi olan ve bu ülkeye demokrasi gelsin diuye bedeller ödeyen bir partinin üyeleri olarak yaşanan sorunları dile getirmek durumundayız.

"ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ İNTİKAM İÇİN KAPATILDI"

- Üniversiteler çok önemli kurumlardır. Üniversitlere olan, üniversitleri bilim üreten her ülke dünyada saygın ülkedir. Dolayısıyla üniversitlerin sorunlarını çözmek hem iktidarın, hem parlamentonun hem de toplumun ortak görevi olmak zorundadır. bir üniversitemiz kapatıldı. İstanbul Şehir Üniversitesi. Neden kapatıldı? Pırıl pırıl öğrennnceher güştenmik kadrosu ile göz kamaşrtıran bir üniversiteydi. Genç ve çalışkan niversiteydi ama intikam almak için üniversiteyi kapattılar. Kimden? Sayın Ahmet Davutoğlu'ndan. Neden? Neden bizden ayrıldı. 'Niçin 'demokrasi' diyorsun, niçin hak, hukuk adalet' diyorsun? Niçin 'üniversite' diyorsun? Bu nedenle kapatıldı.

Kapatan Erdoğan, kararı Resmi Gazete'de yayımladı. Bakınız, bizi dinleyen bütün vatandaşlarımıza sesleniyorum. Devlet kinle ve öfkeyle yönetilmez. Kini ve öfkeyi, intikam alma duygusunu öne taşırsanız devlet dediğimiz kurumu yıpratırsınız.

Devlet yönetiminde, hak, hukuk, adalet olması lazım. Devlet yönetiminde bilgi olması lazım., tecrübe olması lazım. Siz 'bu benim rakibim, partimden ayrıldı, o zaman ben buna dersini vereyim' dediniz. 

GÜN GELİR DEVRAN DÖNER...

Bugüne kadar pek çok üniversiteye yardım yaptınız. Yardım yapılan hiç bir üniveriteye 'niçin yardım yapıyorsunuz' demedik. Bilime, teknolojiye, insana yatırım yapıyorsanız buna karşı çıkmadık. Mevcut malarlığı ile eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdüremeyeceüği gerekçesi ile Şehir Üniversitesini kapattınız. Ama gün gelir devran döner bu üniversite de yeniden eğitime başlar. Dolayısıyla biz bütün gençlerimizin, çocuklarımızın iyi bir üniversitede okumalarını isteriz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.