banner16

19 Haziran 2011 Yunanistan da ki yaşanan büyük ekonomik krizinde de yazmışız, anlaşılmadı galiba diye 11 mayıs 2017, 2019... devamlı tekrarlamışız!

Ama anlatmak ne mümkün, üşenmedik bir kere daha yazalım dedik…

‘’Yunanistan'a mı gidiyoruz’’

Başlıklı yazımız hala arşivde duruyor. Keşke o zaman ki önerilerimiz dikkate alınsaydı, acaba şimdi, bu Varlık Fonu denen ve eko- iflas oluşumuna ihtiyaç duyar mıydık?

Sağ da, solda döviz için avuç açarmıydık?

Hiç sanmıyorum…

O dönemlerde tuzumuz kuru, satıp savıyor ve yiyor, içiyor, yan gelip yatıp, keyif çıkarıyorduk değil mi?

Hatta o dönemde, bir takım iş adamları Yunanistan'ı bu durumdan kurtarmak için, satılık adaları(!) varsa alırız, komşumuza yardım olsun

diye de, akıllarınca dalga geçiyorlardı…

Ama bu acınacak durumda ki Yunanistan, sağ partilerin fütursuz harcamaları sonucu, bu duruma gelmiş ve oğul Kostantin Karamanlis çaktırmadan, sosyal demokrat gene bir oğul olan Papenderu ya iktidarı kakalayıp, tereyağdan kıl çeker gibi, kenara çekilmişti. Tıpkı yakın zamanda birilerinin at izi it izine karıştı diyip, buharlaştığı gibi...

Papenderu günah keçisi yapıldı, yerine ara hükümetle ve sonra Çipras, iflas etmiş Yunanistan'a acı şerbet içiren sosyal demokrat lideri oldu!

Şimdi bir konuyu hatırlatalım;

İş adamları para ile Yunan adası almaya kalmıştı ve Yunanistan çok kötü durumda diye dillendirirken, adamlar 18 tane adayı(!)üstlerine hem de bedavadan geçiriverdiler değil mi?

Anca biz bir birimize laf çakalım, elin oğlu en zor durumda iken bile, bizden adalar araklıyor, biz ise ona acıyıp, arka çıkmaya çalışıyoruz. Tıpkı ülkede askere gidecek Suriyeli genç sayısının, bizim ordu mevcudu muzdan, daha çok olmasına karşın, bizim askerlerimizin onlar için savaşmasında ki durum gibi!

Bu Varlık fonun kurulması ve yönetim şeklinin açıklanması, ilerisi için değil döviz ve altından uzaklaşmayı, tam tersi bunlara yönelmeyi artıracaktır.

Nitekim bankalar TL faizlerini artırmaya başladılar ki bu ihtiyaç kredi vermek için mi, yoksa onlarında bu seviyeden TL toplayıp, tekrar dövize yönelme ihtiyacındanmı kaynaklandığı iyi takip edilmelidir…

Sadakta kalan son ok ta yaydan çıktı, değil ormanda, düz ovada bile artık kendimizi savunacak ne silahımız nede bir atımlık barutumuz kaldı!

Son Yunanistan gezisinde ise işgal edilen adaların  hesabını soracağımıza, Yunanistan'ın Ege adalarına, o da sayılı  ve süreli olmak üzere, vizesiz turistik girişe izin vermesi, büyük başarı olarak yandaş medyada yer almıştı!

Bundan sonra ele güne düğün, bayram

Biz ağıt yaka duralım!

Sözün özü;

İki sandık döneminde, apartman yöneticisi seçerken, gösterdiğin özeni ve denetimi, oyunu ülke için kullanırken göstersen, her şey kendiliğinden düzelecek ama ne mümkun...

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner36

banner50