banner16

Siyasete başladığı yıllarda AKP Genel Başkanı ve aynı zamanda cumhurbaşkanlığı da yapan Recep Tayyip Erdoğan, “İşte bütün servetim bu yüzük. İstanbul’a hizmete hazırım” demişti. Birkaç yıl sonra da“Eğer birgün duyarsanız ki Tayyip Erdoğan çok zengin olmuş, bilin ki haram yemiştir” diye yüzüklü ilk lafını pekiştirmişti.

Dünkü gazetelerden bir haber...

“Tayyip Erdoğan kendi imzasıyla Meclis Başkanlığı’na sunduğu ek bütçeyle en son Ocak'ta artan maaşını yüzde 40,4 oranında artırarak 141.453 TL’ye yükseltiyor."

Şimdi AKP Genel Başkanı ve aynı zamanda cumhurbaşkanlığı da yapan Recep Tayyip Erdoğan’ın iki sözü ve dünkü haberi bir potada eritirsek neye varırız kısaca beyin jimnastiği yapalım!

Keşke o yüzüğün yanında Doğan görünümlü Şahin marka bir arabası, Kumburgaz’da bir yazlığı, Cine 5 üyeliği, bir de video oynatıcısı da olsaymış.

Çok zengin eş adayıyla dolaşan erkek ya da kız çocuklarına anaları babaları, “Davul bile dengi dengine çalar yavrum. Sonra üzülürsün” der.

AKP Genel Başkanı ve aynı zamanda cumhurbaşkanlığı da yapan Recep Tayyip Erdoğan dünyanın en zengin ilk 8 lideri arasında gösteriliyor. Sadece kendi beyanına göre bile 18 yılda 730 kat zenginleşmiş. Wikileaks belgelerine göre İsviçre’de 8 ayrı hesabı var, sarayda oturuyor, çocuklarının villaları, Amerika’da daireleri, onları, bunları hatta gemicikleri var. Eşi 50 bin dolarlık çanta ile dolaşıyor.

Yani bir şekilde zamanında çok eksikliğini çektiği maddi varlığa ne kadar çok ulaşırsa kendisini o kadar emniyette hissediyor.

Mesela bu zam dönemi için çıkıp, “Şahsım ve milletvekillerinin zamları emeklilere dağıtılacak” dese en azından yandaş gazetelere bir hafta boyunca manşet çıkardı. Fakat her zaman parayı seçtiği gibi bu kez de maaşına herkesten önce zammı kaptı.

Artık fakir edebiyatı yapamayacak kadar zengin. Zamanında söylediği sözleri umarım hatırlıyor ve küçücük de olsa özeleştiri yapıyordur.

[email protected]

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner36