banner16

YSK'ya Önder Aksakal itirazı: Aday olamaz

Eski DSP Genel Başkan Yardımcısı Erdinç Özdil, AKP listelerinden aday gösterilen üç ismin aday olamayacağını söyleyerek Yüksek Seçim Kurulu'na başvurdu.  

11 Nisan 2023
YSK'ya Önder Aksakal itirazı: Aday olamaz

Önder Aksakal AKP listesinden seçilebilecek yerden aday gösterildi

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, AKP'nin aday listesinden seçime girecek. Seçilmesi garanti bir yerden aday gösterildi; İstanbul 2. Bölge 4. sıra...Diğer iki genel başkan yardımcısı Hasan Erçelebi ve Ejder Onursal'ın ise seçilmesi zor görünüyor 2018 seçim sonuçlarına göre... 

Eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in kurucusu olduğu DSP, 14 Mayıs sonrası TBMM'de bir milletvekiliyle temsil edilecek. 

Önder Aksakal'ın AKP'yi destekleme kararının yankıları oldu. Üç genel başkan yardımcısı görevinden istifa etti. Bazı il başkanları "DSP bizim, genel başkanın kararına uymuyoruz" açıklamaları yaptı. 

Şimdi de eski DSP Genel Başkan Yardımcısı Erdinç Özdil, AKP listelerinden aday gösterilen üç ismin aday olamayacağını söyleyerek Yüksek Seçim Kurulu'na başvurdu. 

Başvurunun gerekçesi 2839 sayılı Milletvekili Seçim Kanunu'nda ittifaklar nedeniyle 2018'de yapılan şu değişiklik... 

"Seçimlere katılma yeterliliği taşıyan siyasi partilerin seçime katılmaması halinde bu partinin üyesi, kendisinin ve üyesi olduğu siyasi partinin yazılı muvafakati alınarak başka bir siyasi parti tarafından aday gösterilir."

YSK'ya başvuran Erdinç Özdil T24'ten Candan Yıldız'a yaptığı açıklamada, "YSK Önder Aksakal'ın durumunu bilmez. Biz YSK'nın dikkatini çekmek istedik ilgili kanun maddesini hatırlatarak. Çünkü Önder Aksakal DSP'nin en yetkili organı olan PM'den ittifaklar konusunda yetki almıştır. Ama ittifakta yer almadı DSP... Aksakal başka bir partiden aday oluyor. Bu nedenle adaylığı düşürülmeli. YSK'nın kararı tarafsız olup olmadığını da göstermiş olacak." dedi. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.