banner16

Galatasaray Yönetimi kazdığı kuyuya düştü; aralıkta seçim var!

Kurnazca hazırlanan stratejik planlar işe yaramadı. Mahkemeden sürpriz şekilde ibrasızlığın reddi kararı çıkmasıyla Sarı Kırmızılı Yönetim seçim kararı aldığına pişman olmuştu. Her ne kadar “Emsal karar var, Adnan Polat’ın da ibrasızlığı mahkemeden döndü. Bu kez de aynısı olur, ibra edileceklerini biliyorlardı” diyenler olsa da kazın ayağı öyle değil. Mustafa Cengiz Yönetimi’nin ibrasızlığının eşi benzeri yok. Evet yönetimi aynı Adnan Polat’ınki gibi mali olarak aklandı, idari olarak ibra edilmedi. Fakat Cengiz’in denetleme kurulu mali ve idari olarak ibra edilmemişti. Davada bilgisine başvurulan bilirkişi bu durumu gözardı edince yönetim bir anda mahkeme tarafından sürpriz şekilde aklanmış oldu. Kaldı ki Galatasaray’ın efendiler tarafından yönetildiği zamanlarda yönetimi bir üyenin bile ibra etmemesi o yönetimi kara kara düşünmeye sevkederdi. Günümüzde ise sırıtarak mahkeme mahkeme dolaşıyor yönetimler!

Artık tüm umutlar pandemi nedeniyle içişleri bakanlığının seçime izin vermemesine kalmıştı ki izin de beklenmedik şekilde çıkıverdi. Mustafa Cengiz ve arkadaşları sanırım koltuklarında son günlerini yaşıyorlar.

Şu anda 5 aylığına yönetime aday olduğunu belirttiği için Cengiz Özyalçın en kuvvetli aday. Yani aralıkta seçilse bile mayısta aday olmayacak Sayın Özyalçın. Diğer adayların bu 5 ayda iyice hazırlanmalarını sağlamak için elini taşın altına soktu. Yani Galatasaray’ın çatı adayı Cengiz Özyalçın.

DARISI SİYASETİN BAŞINA

Galatasaray’da orta bir yol bulundu gibi görünüyor. Birlik ve beraberliğe ülkemizin de çok ihtiyacı var. En geç 2023, belki çok daha erken bir tarihte cumhurbaşkanlığı seçimi var. 18 yıllık baskılı ve tek adamlı yönetime dur demeye çok yakınken aday patlaması yaşıyoruz. Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu er meydanına çıktılar. Mustafa Sarıgül ve Muharrem İnce ise henüz peşrev faslındalar. Bu kadar dağınık bir şekilde AKP’nin karşısına çıkılırsa Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener’i bir 5 yıl daha televizyonlarda hayıflanırken görmek çok mümkün. Bu sebeple bir kez kendinizin değil de halkın menfaatini düşünseniz ne güzel olur.

BAKLA KAZIĞI VE FASULYE ÇUBUĞU!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Aydınlar içeride, mafya bozuntuları salıveriliyor” sözlerine,

“Ulan dürzü, karı mı sattım devletin hazinesini mi parselledim, eroin kaçakçılığı mı yaptım? Saydığım kriterlerden bir tane kamuoyuna deşifre et özür dilerim, koyamazsan seni fasulye çubuğu ile tanıştırırım” diye cevap veren ve sonrasında, “Bahçeli ile vatan hainlerini bir potaya koyarsan hayatının hatasını yaparsın, ben yaşarken söylemlerinin dışına çıkarsan seni bakla kazığı ile tanıştırırım. Kitle psikolojisi ile sana hainler gaz verir zorda yanında olmazlar, sana akıllı ol diyorum” diyerek tehdit ve hakaretlerine devam eden Alaaddin Çakıcı literatürümüze iki yeni laf kazandırdı:

Bakla kazığı ve fasulye çubuğu ile tanışmak.

Büyüdüğüm muhitler gereği argo dağarcığım bayağı geniştir ancak bu terimleri ilk defa duyuyorum. Mafya babası olmak demek ki böyle bir şey. Kimsenin aklına gelmeyecek tehditler savurabilmek sanırım işin fıtratında var.

SAVUNSA ARTI PUAN ALACAK!

Hep söylüyorum. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bütün danışmanlarını değiştirmesi lazım.

Eline tarihi fırsatlar geçmesine rağmen danışmanları uyuyor. Şu Kılıçdaroğlu-Çakıcı polemiğinde, Erdoğan devreye girerek Kılıçdaroğlu’na sahip çıksa halkın gözünde arşa çıkardı. Ayrıca “Rakibini bile arkalıyor”dan halkımızın “Kurtlar Vadisi” ile uyuşturulmuş kısmının gözünde de yücelirdi. Oysa ki bir mafya liderinin bir parti liderine gider yapmasına ses çıkarmayarak, “İşi artık mafya liderlerine kaldı” yaftasına takılıyor.

GÖZ GÖRE GÖRE KORONA

Neredeyse pandeminin ilk gününden bu yana dilimde tüy bitti. “Adam gibi izolasyon olmazsa kışa girerken mahvoluruz” diye onlarca yazı yazdım. Maalesef her şeye alıştığımız gibi bu illet virüse de alıştık. Yeni vaka ve vefat sayısı bugünden az olan ilk günlerde evden çıkmak yasak, neredeyse toplu gidilen her yer kapalıydı. Şimdi en ağır tedbir kıraathanelerin kapatılması, restoranların sadece paket servis sunmaları, gerisi tıraş!

Sen okulları eğitime, camileri ibadete, alışveriş merkezlerini ticarete, meydanları siyasete açarsan koronavirüs de gelir ağzının ortasına tekmeyi yerleştirir.

Derhal daha sert tedbirler almazsanız bu günleri dibi kırmızı mumla ararız.

Benden uyarması!

[email protected]

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner36

banner50