banner16

Geçtiğimiz günlerde Ajansspor yazarı Atilla Türker Galatasaray ve menajerlerle ilgili bir haber yaptı. Kulüp bu haberi “Menajerlere eskiden kalan borçlarını ödüyoruz” diye yalanladı. Atilla Ağabey, bu kez de Omar Elabdellaoui ve manajeri Mikail Adampour’a verilecek paralardan bahsetmiş. Benim gözümde Atilla Ağabey dürüstlük, habercilik ve doğrulukta Türkiye’nin ilk 3 spor yazarı arasındadır. Milliyet’in Milliyet olduğu dönemlerde yıllarca beraber çalıştık. Galatasaray Başkanı ve yöneticileri göz göre göre öyle bir sarpa sarmışlar ki buradan çıkışları yok.

“İlk sezon 600 Bin Euro, ikinci sezon 650 Bin Euro, üçüncü sezon 700 Bin Euro’yu alacak olan Menajer Mikail Adampour... Futbolcusu Omar Elabdellaoui bir sezonda 10 maç oynama başarısını gösterdiği takdirde... Toplamda Net 2 Milyon 175 Bin Euro’nun sahibi olacak. Yani, günümüz döviz kuru üzerinden net 19 Milyon 270 Bin Türk Lirası...”

Bu paragraf Atilla Ağabey’in yazısından! Sonuç olarak durumu yine Atilla Ağabey’in kaleminden özetleyelim...

“Menajer Mikail Adampour 600 Bin Euro - 650 Bin Euro - 700 Bin Euro olmak üzere parasını her yıl yine tıkır tıkır alacak. Yani ortalama yüzde 48 civarında komisyonun sahibi olacak. Bu miktarlara bir de bonusları eklersek...”

Dünyada menajerlik ücreti %10 civarında. Başkan ve 2. Başkan %48 vermişler menajere komisyon olarak.

Ve bu bilgilerin tamamı belgeli. Detaylı okumak isterseniz buyrun Atilla Ağabey’in yazısının linki:

https://ajansspor.com/haber/omar-elabdellaouinin-menajerine-inanilmaz-bir-komisyon-belgelerle-387521

Bakalım bu sefer nasıl bir bahane öne sürecekler. Gerçekten bu kadar iş bilmez adam çok nadir biraraya gelebilir. Hâlâ o koltuklarda oturma cesaretlerini yüzlerinde deri yerine kösele olmasına bağlıyorum!

MAVİ VATAN NEDİR?

Çok kısa anlatayım. Mısır ve Yunanistan Doğu Akdeniz’de araştırma (petrol ve doğalgaz aramamıza) yapmamıza bandoz koyunca rahat sondaj yapabilmek için Libya ile anlaşıp karasularımızı artırdık. Peşinden Fransa’dan Filistin’e, Yunanistan’dan İtalya’ya tüm dünya karşımıza dikildi. Ağır laflar ettiler. Sopa, havuç, had bildirme kelimeleri havada uçuştu. Yedi cihanla kavgalı liderimiz bu kez yanına muhalefeti de aldı.

Sanmıyorum ama olursa ilk temas Türk ve Yunan uçakları arasında olacak. Sonra da 9. Haçlı seferi başlatacak kefere! Tabii ki ne kadar güçlü olursak olalım yalnız başımıza ABD, Fransa, İngiltere gibi ülkelerden oluşan düşmanla benim için sonuç kadar önemli kriteri hayata geçiremez, savaşı o ülkelerin

topraklarına sürükleyemeyiz. Kaos dönemi başlar. Her müşküllerinde yanlarında olduğumuz başta Filistin olmak üzere tüm Arap Dünyası’nın ise bir kez daha ne kadar kaypak olduğunu anladık. Bu krizin sonuçlarından en önemlisi olan arap hainliğini umarım Şahsım ve arkadaşları da görebilmiştir.

Bu konuda en akılcı çözüm dialog yoluyla krizin bitirilmesi olacaktır.

VİRÜSÜN ŞAKASI YOK!

Basketbolda Gloria Cup oynanıyor Antalya’da. Sevgili arkadaşım basketbol yazarı Gökhan German’ın twitinden öğrendim, Ukrayna takımı Dnipro’da 5 pozitif vaka çıkmış. Galatasaray ve Efes’le olmak üzere toplam 5 maç oynamış bu takımın. Tofaş ve Galatasaray’da vakalar görülmeye başlamış.

Hava 40 derece Antalya’da. Virüsün en büyük düşmanının yüksek sıcaklık olduğu bu iklimde bile hâlâ çok tehlikeli ve bulaşıcı bu musibet.

Tüm liglerimizin başlatılmaması adına güçlü bir örnek oldu Gloria Cup. Başta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca olmak üzere tüm karar vericilerin anlamış olduğunu umuyorum.

Tekrar söylüyorum; spor müsabakalarını başlatmak ve okulları açmak cinayete teşebbüstür. Bir sene evimizde oturmak şu anki en akla yakın ve insani fikirdir.

SUYA DİKKAT!

Bu yaz yağmur az yağdı. Barajlar dolmuyor. Büyük bir sıkıntı yaşamamamız için suyu idareli kullanmamız şart.

Daha çarpıcı anlayabilmek için herkese bir yerlerden bulup “25 litre” adlı belgeseli izlemelerini öneririm.

Bu arada küresel ısınma gemi azıya almış. Bireysel olarak dünyamıza yardım eli uzatmamızın tam zamanı. Suyu boşa harcamayalım, maden aramak için ağaç kesmeyelim, kesenlere engel olalım. Bu ülkeyi yönetenlerden ağaç kesme izni almış olsalar bile engel olalım. O ağaçlar hükümetlerin değil halkındır, ülkemizin geleceği, çocuklarımızın torunlarına bırakacakları mirastır.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner36